SİYASET Haber Girişi : 05 Şubat 2024 01:18

Durak Bulut iddialı isimler arasında

Durak Bulut iddialı isimler arasında
Yeniden Refah Partisi’nde büyükşehir adayı kim olacak?

Yerel seçim takvimi hızla ilerliyor. Ülke genelinde olduğu gibi Erzurum’da da hemen hemen her parti başkan adaylarını kamuoyuna duyurdu.

Bu partiler arasında önceliği AK Parti, İYİ Parti ve CHP alırken Erzurum’da belli bir potansiyeli olan Yeniden Refah Parti’sinde bir hareketlilik yok. Buna rağmen parti tabanında ise, aday adayları arasında olan Durak Bulut ismi öne çıkıyor.

Erzurum’da uzun yıllar boyunca Büyükşehir Belediyesi’nde daire başkanı olarak görev yapan Durak Bulut, Yeniden Refah Partisi Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan aday adaylığı için başvuruda bulundu. Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi tarafından Yakutiye İlçe Belediye Başkan aday adayı olarak açıklanan Durak Bulut, adaylıktan çekilerek Erzurum Büyükşehir Belediyesi için kolları sıvadı.

Durak Bulut, Erzurumlu hemşerileri dahil olmak üzere Ankara ve İstanbul gibi büyükşehirlerdeki STK başkanlarından gelen yoğun istek üzerine Yeniden Refah Partisi Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan aday adaylığına başvurduğunu ifade etti.

“ÇEKİLME İSTEĞİMİ GENEL MERKEZE BİLDİRDİM”

Bulut, “Yeniden Refah Partisi üyesi olarak, Partim tarafından Yakutiye İlçe Belediye Başkan adayı olarak açıklanmış bulunmaktaydım. Ancak açıklama sonrası, bazı büyükşehirlerdeki Sivil Toplum Başkanları ile hemşerilerimden aldığım hayırlı olsun dilekleri ile beraber, beni Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olarak görmek istedikleri, teveccühleri ve isteklerinin bu olduğunu bildirmeleri sonucunda, Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Adaylığımdan çekilme isteğimi genel merkeze bildirdim.” dedi

Yeniden Refah Partisi Genel Merkezine, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunu yaptığını dile getiren Bulut, Erzurum’un kalkınması, yaşam kalitesinin artırılması ve vatandaşlara daha iyi bir gelecek sunmak için bu göreve talip olduğunu dile getirdi.

“ÖNCELİKLİ HEDEFİM, GENÇLERE DAHA İYİ BİR YAŞAM SUNMAK”

Bu seçim, sadece benim değil, hepimizin geleceğini belirleyecek bir süreç diye belirten Bulut, “Vizyonumuz, bu şehri daha modern, daha sürdürülebilir ve daha adil kılmaktır.  İstihdamdan Ekonomik kalkınmaya, Kültürden Spora, Ulaşımdan Çevreye kadar birçok alanda projelerimiz var. Öncelikli hedefim, şehrimizi geleceğe hazırlamak, gençlerimize daha iyi bir yaşam ortamı sunmak ve iş olanaklarını artırmaktır.

Altını çizmek isterim ki, herkesin ihtiyaçlarına duyarlı bir belediyecilik anlayışını benimseyeceğiz. Katılımcı bir yönetim modeli ile, siz değerli vatandaşlarımızın görüş ve önerilerine her zaman kapımız açık olacak. Her kararımızı, şeffaf ve adil bir şekilde alacağız.” diye konuştu.  Palandöken