Doğalgaz ve elektriğe sübvanse olsun

Ekonomik sorunlarla boğuşan Doğu, eksi 20 dereceleri geçen bu dondurucu soğukla mücadele edebilmek için hükümetten destek bekliyor…

Yılın yedi-sekiz ayını ağır kış şartları altında geçiren Doğu Anadolu, tıpkı geçmiş yıllarda olduğu gibi hükümetin yakacak ve elektriği sübvanse etmesini istiyor.

Özellikle gelen son zamlardan sonra doğalgaz ve elektrik faturaları yüzde yüzü aşan rakamlara ulaştı.

Doğu’da hayati derecede öneme sahip ısınma ihtiyacını karşılayabilmek için binlerce aile çeşitli çareler aramaya başladı.

Bu çarelerin başında da tasarruf geliyor. Ancak geceleri eksi 20 dereceyi bile geçen dondurucu soğuklar karşısında ısınmadan nasıl tasarruf edileceği bilinmiyor.

İşte bu gerçekten hareketle vatandaşlar Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, “Hiç olmazsa kışın çok soğuk geçen dört ayında doğalgaz ve elektrik giderlerinin yarısı devlet tarafından karşılansın. Aksi halde yeterince ısınamadığı için yaşlı ve çocuklar hızla hastalanıyor ve bunun sonucu olarak da devletin sağlık giderleri artıyor ve hastanelerin iş yükü büyüyor. Geçmiş senelerde hükümetler Doğu’ya devlet destekli kömür verirdi. Şimdi de aynı uygulama doğalgaz ve elektrik için olmalı” dediler.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.