SAĞLIK Haber Girişi : 09 Kasım 2008 16:45

Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı;Camilere ödenek ayrılsın

Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı;Camilere ödenek ayrılsın

Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen, din görevlilerinin camilerde utana sıkıla cemaatten para topladığını belirterek, hükümetin camilere ödenek ayırması gerektiğini söyledi. Evsen, `İmamın, topladığı bağışı müftülüklere gönderdiğini biliyoruz. Müftülükler de bu bağışı ihtiyacı olan camilere harcıyor. Ancak, imamların utana - sıkıla para toplamalarını istemiyoruz. Camilere ödenek ayrılsın.` dedi.

Evsen, yeni yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basınla tanışma toplantısı düzenledi. Camilerde cemaatten para toplanmasının imamları sıkıntıya soktuğunu belirten Evsen, din görevlilerinin bu paraları nerelere harcadığı yönünde cemaate hesap verme gibi bir sorumluluğu oluştuğunu kaydetti.

Sendika çalışmaları hakkında bilgi veren Evsen, 950 civarında üyelerinin bulunduğunu belirterek, `Halen şubemizde ilahiyat ön lisans öğrencilerine yönelik kurslar devam etmektedir. Önümüzdeki günlerde bu kurslara ek olarak mesleki yönde arkadaşlarımızın daha gelişmesi için Arapça, hadis ve tefsir kursları açılacaktır. Ayrıca sendikal ve sosyal seminerler, toplantılar, paneller ve konferanslar tertip edilecektir.` diye konuştu.

Din görevlilerin sorunlarına da değinen Evsen şunları söyledi: `Birçok imam tek görevli olduğu için haftalık izin hatta yıllık izin bile kullanamamaktadır. Özellikle köylerde lojman sorunları, görevin hakkıyla yerine getirilmesini engellemektedir. Cami ödeneklerinin olmaması camilerde bakım ve onarım noktasında sorunlar yaşatmaktadır. Diyanet-Sen şubesi olarak, bu sorunların ivedilikle çözümü için girişimlerimiz olacaktır.` (CİHAN)