EĞİTİM Haber Girişi : 16 Mayıs 2024 06:47

Çocukların "Uzay Yolculuğu Çadırı" heyecanı

Çocukların
Oltu Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen "Uzay Yolculuğu Çadırı" etkinliği öğrencileri hem meraklandırdı hem de heyecanlandırdı.

Oltu Gençlik Spor Salonu’nda kurulan uzay çadırını yaklaşık 700 civarında öğrenci ziyaret etti. Uzay ve bilimle ilgili bir öğrenme deneyimi sunulması, gençlik merkezlerinin daha fazla kişiye ulaşabilmesi amacıyla Erzurum Gençlik Merkezi liderlerinin yazdığı, Gençlik ve Spor Bakanlığınca desteklenen "Uzay Yolculuğu Çadırı" projesi Oltulu öğrenciler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

6-14 yaş grubu çocuklara hitap eden proje Erzurum’a bağlı bütün ilçelerdeki çocuklara gösterim yapacak. Planetaryum olarak adlandırılan sistem, Japonya ve Almanya'da yıllardır kullanılıyor. Öğrencilere gökyüzünü ve uzayı tanıtmak, merak uyandırmak ve araştırmayı teşvik etmek için kullanılan sistem, Türkiye’de iki yıldır bulunuyor. İlçede bir gün açık kalan çadırı yaklaşık 700 öğrencinin ziyaret ettiği söylendi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.