GÜNDEM Haber Girişi : 21 Kasım 2022 11:48

‘Çocuk Hakları Günü’nde çocuklara en güzel hediye

‘Çocuk Hakları Günü’nde çocuklara en güzel hediye
Erzurum'da, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'ne dikkati çekmek amacıyla Yakutiye Belediyesince yapımı tamamlanan Çocuk Hakları Parkı törenle açıldı.

Erzurum’da 20 Kasım Çocuk Hakları Günü etkinlikleri çerçevesinde çocuklara özel anlamlı bir açılış düzenlendi. Erzurum’da ilk olma özelliğini taşıyan ‘Çocuk Hakları Parkı’ törenle açıldı.

Yakutiye Belediyesi ve Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa 20 Kasım Çocuk Hakları Günü’nde Lalapaşa Mahallesi'nde ‘Çocuk Hakları Parkı’ açılış töreni düzenlendi.

Törene; Erzurum Vali Yardımcısı Can Atak, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fevzi Polat, Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Cemil İlbaş, Kültür ve Turizm İl Müdürü Cemal Almaz, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle sakinleri ile çocuklar katıldı.

"Çocuk Hakları Sözleşme Maddeleri", "Haklarımla ödev ve sorumluluklarımı da biliyorum", "Sağlıklı kalmak için spor yap", "Dişlerini fırçala" gibi tabelaların bulunduğu parkta, Yakutiye Gençlik Merkezi ekipleri de palyaço ve çeşitli kostümler giyinerek çocuklara doyumsuz anlar yaşattı.

Açılış töreninde mehteran takımının gösterilerinin ardından açılış konuşmaları yapıldı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fevzi Polat, parkın hayırlara vesile olmasını dileyerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, "Dinimiz, örfümüz, adetimiz çocuklarımızı her zaman ön plana almıştır. Çocukları ailenin en önemli üyesi yapan kültürden, maneviyattan geliyoruz." dedi.

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile anlamlı bir etkinlik yapmak istediklerini ifade eden Başkan Uçar, “Parkla simgeleştirip farkındalık oluşturmak istedik. Bizim dinimiz, örfümüz, adetimiz çocukları her zaman ön plana almıştır. Peygamberimiz Hz. Muhammet, 'çocukları sevin, onlara şefkatli davranın ve onlara verdiğiniz sözü tutun, çünkü çocuklar rızkı sizin verdiğinizi zanneder’ buyurmuştur ve İslam dininin çocuğa ne kadar önem verdiğini anlatmıştır. Bu park Erzurum’da ilk olup, ülkemizde de birkaç parktan biri oldu. Küçük bir park ama çocuklarımızı simgeleyecek.” şeklinde konuştu.

Çocuk Hakları İl Temsilcisi Melisa Korucu ile Beratcan Taşkesenli'nin konuşmaları sonrası çocuklara çeşitli hediye ve balon dağıtıldı.

Konuşmaların ardından protokol tarafından, çocuklarla beraber kurdele ve pasta kesimi yapıldı.

Bu arada bazı mahalle sakinlerinin de binalara astıkları pankartlarla Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar'a park için teşekkür ettikleri görüldü.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.