EKONOMİ Haber Girişi : 04 Ekim 2011 19:05

Çiftelerde Çocuklar Cami İle Buluştu

Çiftelerde Çocuklar Cami İle Buluştu

Son yıllarda her kutlamada farklı bir konunun öne çıkarıldığı hafta için bu yıl “Cami-Çocuk Buluşması” ve “Din Hizmetlerinde Gönüllülük” temaları tercih edildiği ve Eskişehir Çiftelerde Müftülüğüde Camileri çocuklarla şenlendirdi.

   Her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu yılda Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen ve camilerimizle çocuklarımızı buluşturmayı ve camilerimizi minik yavrularımıza tanıtmayı amaçlayan CAMİYE GİDİYORUM teması belirlenmiştir.
    Bizde Çifteler Müftülüğü olarak hafta münasebetiyle camilerimizi daha iyi tanıtmak ve camilerin sosyal hayattaki işlevini anlatmak amacıyla çocuklarımızı camilerimizde misafir ediyoruz.Bu gün İlçemizde eğitim gören Şehit Özcan Karabacak ve 17 Eylül İlköğretim Okullarından bir gurup çocuğumuzu Çarşı Camiinde misafir ettik.Düzenlenen programda İlçemiz Müftüsü Sayın Ali Saim DOĞRU miniklere camii ve sosyal hayattaki konumunu,bunun yanı sıra camiyi tanıma ve kimlerin ne şekilde görev yaptığına kadar bir çok konuda bilgiler verdi.
  Programın sonunda çocuklarımız cami içinde gezerek ve merak ettikleri bölümlerini görerek görevli imam-hatiplerden bilgi alma olanağı buldular.
  İlçe Müftümüz Ali Saim DOĞRU camiye gelen çocuklarımıza teşekkür ederek kendilerine kitaplar hediye etti.

 Çifteler Müftülüğü olarak Camilerimizde çocuklarımızı hafta boyunca misafir etmeye devam edeceğiz.
DİYANETHABER yönetimi olarak İlçe Müftüsü Ali Saim DOĞRU ve Din Görevlilerini bu güzel projelerinden dolayı tebrik ediyoruz.Çalışmalarında başarılar diliyoruz.