GENEL Haber Girişi : 27 Mart 2018 17:28

Cellat’tan ortak akıl vurgusu

Cellat’tan ortak akıl vurgusu
Çalışan ve üreten bir borsa sloganıyla yola çıkan Erzurum Ticaret Borsası Başkan Adayı iş adamı Abdurrezzak Cellat uyum içinde çalışan, kurumlarla barışık bir yönetim anlayışı benimseyeceklerini belirtti.
Seçimlere kısa bir süre kala saha çalışmalarını hızlandıran Abdurrezzak Cellat bire bir esnafla görüşüp taleplerini dinliyor, projelerini anlatıyor. Gittiği her yerde hoş karşılanan Cellat, Erzurum’da kolektif hareketin önemine dikkat çekerek, Ticaret Borsası gibi sivil toplum örgütlerinin birlikte hareket etme noktasında öncülük etmesi gerektiğine vurgu yaptı. Cellat, “Erzurum’un en büyük problemlerinden birisi de birlikte hareket etme, ortak yatırım yapma kültürünün olmaması, küçük sermayelerin birleşip ciddi yatırımlar yapamaması. Bu kültürün gelişmesinde sivil toplum örgütlerine ciddi görevler düşüyor. Seçilmemiz halinde uyum içerisinde çalışarak bu kültürü geliştirmeye gayret göstereceğiz” dedi. 
Erzurum Ticaret Borsası Başkan Adayı Abdurrezzak Cellat istişare etmeninin önemine vurgu yaparak, yapılacak bütün hizmetleri esnafla istişare ederek gerçekleştireceğini belirtti. Başkan adayı Cellat, “Dinimiz yapacağımız her işte istişare ile karara varmayı emretmektedir. Kuranımız Şura suresi 38.Ayetinde “Onlar işlerini aralarında danışarak yaparlar” denilmekte, yine Peygamber efendimiz de “Kendi düşüncenize göre hareket etmeyin”, “Yapacağı işi ehliyle istişare edene, o işin en güzeli nasip olur” demektedir. Bizde bu anlayışla, seçilmemiz halinde yapacağımız hizmetleri esnafla istişare ederek, onların görüşlerini alarak yapacağız, ortak akıl bizim için çok önemli. Belki borsa bünyesinde ileri gelen esnaflarımızın yer alacağı bir danışma meclisi bile oluşturmayı planlıyoruz.” dedi.(iha) 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.