KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 10 Nisan 2016 23:54

Çakıl taşlarıyla resim sanatından barışa çağrı

Çakıl taşlarıyla resim sanatından barışa çağrı
Erzurumlu ünlü ressam Fehim İbrahimhakkıoğlu, "Dünya Barışı meşalesi Filistin'den yanmaya başlamalı" diyerek yaptığı çakıl taşı tablosuyla barış mesajı verdi.
Erzurumlu ünlü ressam Fehim İbrahimhakkıoğlu, "Dünya Barışı meşalesi Filistin'den yanmaya başlamalı" diyerek yaptığı çakıl taşı tablosuyla barış mesajı verdi. İbrahimhakkıoğlu, çakıl taşlarıyla yaptığı resimde; Filistinli bir çocuğu ön planda tel örgülerin arkasında gösterirken, arka fonda Mescid-i Aksa görüntüsüne yer verdi. 
Geçtiğimiz yıl 50. sanat yılı kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi eserlerinin bulunduğu sergi açılışı yapılan Erzurumlu ünlü ressam Fehim İbrahimhakkıoğlu, taşın sert görünümüne rağmen, sıcacık bir yüreğin dokunuşuyla nasıl güzel bir görsel şölene dönüştüğünü yaptığı resimlerle gözler önüne seriyor.
Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretlerinin altıncı kuşak torunlarından olan ünlü ressam Fehim İbrahimhakkıoğlu, barış resmini ilk sergisinde kullanacağını açıkladı.
FEHİM İBRAHİMHAKKIOĞLU 
KİMDİR?
20 Mayıs 1940 senesinde Erzurum'da doğdu. Sanatla olan yakınlığının kökleri aile geçmişine dayanmakta. Fehim İbrahimhakkıoğlu "Marifetnâme"isimli eserin müellifi Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretlerinin altıncı kuşak torunlarından. Resme tutku derecesine varan ilgisi çok küçük yaşlarda başladı. Doğduğu toprakların iklimi, kültürel ve sosyal yapısı, tabiat güzellikleri onun zihninde tuvale düşen görüntüler olarak canlanıyordu. İlk fırça darbeleri hattat ve şair olan babasının boyalarıyla yaptığı denemelerdir. Ciddi anlamda resim sanatıyla ilişkisi, Pulur Köy Enstütüsü'nün devamı olan Yavuz Selim Öğretmen Okulu'nda yaptığı atölye çalışmalarıyla başladı. Resim Öğretmeni Burhan Alkar kabiliyetini farkettiği öğrencisini teşvik etti. O yaşlarda yalnızca resme değil görsel sanatların her dalına karşı büyük merakı vardı. Özellikle heykel sanatıyla da ilgilendi ve ilk sergilerinde bu alandaki çalışmalarını da sergiledi. Ankara'da ressam Cemal Bingöl'le tanıştı ve ziyaretlerinde ondan resim tekniğiyle ilgili önemli bilgiler edindi. 1960-1970'li yıllara ait belgesel niteliğinde kısa metrajlı filmler çekti.
Fehim İbrahimhakkıoğlu, sanatta yeni arayışları kültür geleneğinin bir devamı olarak görüyor. Onu çakıltaşları ile resim yapmaya da bu arayışı yönlendiriyor. 1963 yılından bu yana da resimlerinde temel malzeme olarak çakıltaşlarını kullanıyor. İbrahihakkıoğlu dünyada ilk uygulayıcısı olduğu bu tarzı İSMEK kurslarında öğrencilerine ders olarak öğretiyor. Fehim İbrahimhakkıoğlu'nun yurt içi ve yurt dışında açılan çok sayıdaki özel ve karma sergilerde eserleri sergilenmektedir.
Etiketler : sanat
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.