HABERDE İNSAN Haber Girişi : 14 Nisan 2022 05:56

Büyükşehir’den Nevzat Kösoğlu’na vefa

Büyükşehir’den Nevzat Kösoğlu’na vefa
Başkan Sekmen, “Fikir ve gönül adamı Kösoğlu’nun adı daima yaşayacak” dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi anlamlı bir karara imza attı.

Erzurum’un yetiştirdiği siyasetçilerden biri olan ve Türkiye’nin fikir ve düşünce hayatına önemli katkılar sunan Gazeteci-Yazar MHP Erzurum Milletvekili Nevzat Kösoğlu’nun adı Hastaneler Caddesi üzerinde Eski Numune Hastanesi’nin yerine yapılan park alanına verildi.

Tarife ve İsimlendirme Komisyonu tarafından yapılan çalışma Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi’nin gündemine taşınarak, karar oy birliğiyle kabul edildi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Nevzat Kösoğlu ağabeyimiz Erzurum siyasetinin zirve isimlerindendir. Hayatını Türk-İslam davasına ve Türk gençliğine adayan böylesine mümtaz bir şahsiyetin ismini daima yaşatmak adına elimizden geleni yapacağız. Erzurum vefa şehridir. Kadim kentin dünü ve bugünün de yer alan, bu aziz şehre katkılar sunan, fikir ve düşünceleriyle şehrimizin geleceğine yön veren değerlerimizin ismini yaşatmaya devam edeceğiz. Büyükşehir Belediye Meclisimiz bugün büyük bir vefa örneği gösterdi, emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

NEVZAT KÖSOĞLU KİMDİR?

Nevzat Kösoğlu 1940 yılında Erzurum, İspir'de dünyaya geldi. Türk Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı başkanı. İstanbul'da gazetecilik ve hukuk tahsili yaptı.

Ankara'da "Babıalide Sabah" adlı gazetede gazeteci olarak çalıştı. Yedek subay olarak askerliğini yaptıktan sonra, avukatlık mesleğinin yanı sıra "Söğüt Dergisi"ni çıkardı ve "Ötüken" yayınevinin kurucularından oldu.

1974 senesinde genel sekreter yardımcısı olarak MHP'de resmen görev aldı. 1977'de aynı partiden Erzurum milletvekili olarak seçildi. 12 Eylül 1980 İhtilali'nden sonra birbuçuk yıl hapishanede yattı. Çıktıktan sonra fiili siyasetle artık ilgilenmedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Dadaş 17 Nisan 2022 20:15

    Sayın sekmen bırakın oranın adı bu olsun, şuranin adı şu olsunu. Vefa erzuruma hizmetle olur.Yollar içler acısı her taraf mayın tarlası gibi. Buyuksehir demeye bin şahit lazım. Erzurum hizmet bekliyor adına yakışır bir şekilde.