EKONOMİ Haber Girişi : 08 Kasım 2008 18:47

Bursa Müftülüğünden İmamlara İngilizce kursu

Bursa Müftülüğünden İmamlara İngilizce kursu
Tarihi camilerin imamları, yabancı turistlere en azından 'hoş geldiniz, nasılsınız?' diyebilmek için İngilizce öğreniyor. Bursa İl Müftülüğü tarafından düzenlenen İngilizce kursuna 23 din görevlisi katılıyor.

Yıllardır İngilizce bilmemenin sıkıntısını yaşadığını belirten Emir Sultan Camii imam hatibi Yusuf Akçay, "Peygamber Efendimiz (SAV) 'Bir dil bilen bir kişi, iki dil bilen iki kişidir' buyurmuş. Bu doğrultuda açılan kurs bizleri son derece memnun etmiştir. İngilizce'yi mutlaka öğrenmek istiyorum. Dil bilmediğim için fevkalade sıkıntı çekiyordum. Hocamızın büyük gayreti var. İngilizce evrensel bir dil, günün her saatinde muhatap olduğumuz turistlere en azından 'hoş geldiniz' deyip sempatik olmak, memleketimizi ve ülkemizi tanıtmak istiyoruz." dedi.

Çok fazla olmamasına rağmen, görev yaptığı Hamzabey Camii'nde de dil bilmemenin sıkıntısını yaşadığını dile getiren Eyüp İlhan ise, turistlere en azından 'hoş geldiniz' demeyi çok istediğini söyledi.

Hamdi Düzcan da, dil kursunun faydalı olacağına inandığını kaydetti.

Yıldırım Beyazıd Camii imam hatibi İsmail ışık da, "İngilizce üzerine çalışmalarım vardı, bu kurs çok yerinde oldu. Hoş bir ortam oluştu. İnşallah İngilizcemizi geliştirip, gelen ziyaretçilere yardımcı olacağız." diye konuştu.

İmamların dil öğrenmek için büyük gayret gösterdiğini belirten İngilizce öğretmeni Derya Salı da, kursun 130 saat süreceğini belirterek, "Haftada 5 gün süreyle öğleden önce imamlarımıza kurs veriyoruz. Onlardaki dil öğrenme isteği beni derse motive ediyor. İlk kur 2 ay sürecek, sonrasında isteyen imamlarla İngilizcemizi ilerleteceğiz." şeklinde konuştu.

Peygamber Efendimiz'in (SAV) bir sahabeye, 'Gelen misafirler için dil öğren' talimatı verdiğini hatırlatan Bursa İl Müftüsü Mahmut Gündüz ise, istenildiği takdirde çok hizmetlerin yapılabileceğini söyledi.

Tarihi camilerde görev yapan din görevlilerinin en azından turistleri karşılayabilecek düzeyde İngilizce öğreneceklerini anlatan Müftü Gündüz, şunları söyledi: "Dil öğrenmenin yaşı yok. Kursiyer hocalarımızdan gayet olumlu geri dönüşümler alıyoruz. Valimizin de büyük destekleriyle kursu düzenledik. İmamlarımızın gelen turistlere, cami ve ülkemiz hakkında gerekli bilgiler verecek düzeyde dil öğrenmesini çok önemsiyoruz."

(CİHAN)