EKONOMİ Haber Girişi : 08 Nisan 2011 13:15

BEŞİKDÜZÜ MÜFTÜLÜĞÜ LİSELER ARASI NAAT OKUMA YARIŞMASI DÜZENLEDİ

BEŞİKDÜZÜ MÜFTÜLÜĞÜ LİSELER ARASI NAAT OKUMA YARIŞMASI DÜZENLEDİ

1989 yılından buyana kutlanan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde,  Beşikdüzü Müftülüğü tarafından liselerarası Naat okuma yarışması düzenlendi.

Anadolu Öğretmen Lisesi Çok Amaçlı Salonunda düzenlenen yarışmaya 8 lise katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İmam-hatip Hasan Karagöz’ün Kur’an-ı kerim okumasının ardından açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Ömer Tütüncü yaptı. Tütüncü konuşmasında, “Nisan ayının 14 ile 20 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde bu yıl ilk olarak ilköğretim öğrencileri  arasında  “Peygamber sevgisi” adı altında şiir yarışması düzenledik. Bu tür etkinlikler toplumumuzu kaynaştırma acısından güzel oluyor. Ancak bu etkinlikleri yaparken gerçekten zorlanıyoruz. Bize destekleriniz sürdüğü sürece biz de elimizden gelen tüm gayreti sarf edeceğiz” dedi. Tütüncü’nün konuşmasının ardından belirlenen kuraya göre liseleri temsil eden öğrenciler naatlarını okudular. Birbirinden güzel naat okuyan öğrencilerin olması dolayısıyla jüri sıralamayı belirlemede hayli zorluk çekti. Yapılan değerlendirme sonunda Anadolu Lisesi’nden Merve Turan “Gelseydin” adlı Naat ıyla birinci olurken, Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Nurdan Sancak “Sen yoktun” adlı Naat ıyla ikinci, Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nden Buket Yamak yine “Sen yoktun” adlı Naat ıyla üçüncü oldu.

Yarışma sonunda jüri üyelerine Yeşilköy Belediye Başkanı Zülkif Dilli ve İlçe Emniyet Müdürü İlker Kara tarafından hediyeleri verildi. Daha sonra dereceye giren girmeyen tüm öğrencilere çeşitli hediyelerin verilmesi sırasında bir konuşma yapan Kaymakam Alper Faruk Güngör, “Jüri bu öğrencilerimizi değerlendirmede zorlanmışlar. Bende aynı düşüncelere katılıyorum. Bizim için hepsi gönlümüzün birincisidir. Bu yarışmalarda mutlaka bir sıralama olması gerekiyor. Ben değerli öğrenci kardeşlerimizi okullarındaki derslerinden zaman ayırarak böyle bir medeni cesaret göstererek bu insanların karşısında bu güzelliği bizlere yaşattığı için en kalbi duygularla kendilerine teşekkürlerimizi arz ediyorum.”dedi. Program hediyelerin verilmesiyle sona erdi.

Programa Kaymakam Alper Faruk Güngör, Yeşilköy Belediye Başkanı Zülkif Dilli, İlçe Emniyet Müdürü İlker Kara, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Arslan, Şube Müdürü Enver Koç, Müftü Ömer Tütüncü, Türk Eğitim-Sen Beşikdüzü Şube Başkanı Muhammet Sağlam, okul müdürleri, öğretmenler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldılar.

Haber: www.mithatgudu.com