GÜNDEM Haber Girişi : 10 Ocak 2022 06:01

Başkan Yaşar'dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü mesajı

Başkan Yaşar'dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü mesajı
Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar, "Milletimizin ortak sesi olmanın ötesinde, kamuoyunun vicdanını temsil eden tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü içtenlikle kutluyorum’’ dedi.

Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; “Demokrasinin güçlenmesine katkı sağlayan, sorunları gündeme taşıyarak kamu görevlilerine ışık tutan, bilgi ve haber akışı sayesinde toplumun bilgilenme ve aydınlanması konusunda önemli bir görevi yerine getiren basın, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından birisidir. Basın mensuplarımız, kamuoyunun haber alma ihtiyacını giderip halkın talep ve beklentilerini yansıtarak kamu görevini yerine getirmekte ve her şartta görevleri peşinde koşan gazetecilerimizin toplumu bilinçlendirmek için verdiği mücadele her türlü takdirin üzerindedir. O yüzden basınsız ve medyasız bir toplum düşünülemez. Basın özgürlüğü ve ifade hürriyeti, anayasal düzenin bir gerekliliğidir. Demokrasinin temel değerlerinden biri olan basın özgürlüğü ve ifade hürriyeti, halkın objektif ve tarafsızca bilgi almasında büyük önem arz etmektedir. Milletimizin haber alma hakkı adına fedakârlıkla gecesini gündüzüne katıp, demokrasinin ve devletinin yanında, tarafsız yayıncılıkla mesleğini icra eden ulusal ve yerel basınımızın ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.