HABERDE İNSAN Haber Girişi : 01 Mayıs 2023 09:37

Basın camiası yasta

Basın camiası yasta
Duayen Gazeteci Necati Çakır, Hakk’a yürüdü.

Erzurum basın camiasının emektarı duayen gazeteci ve yazar Necati Çakır yaşamını yitirdi.

Gazeteciler Yakup, İsmail ve Necdet Çakır’ın babaları, MHP Erzurum Milletvekili Adayı ve Anadolu Basın Birliği Erzurum Şube Başkanı Musa Çakır’ın amcası, duayen gazeteci Necati Çakır 79 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Uzun süredir, tedavi gördüğü amansız hastalığa yenik düşen Necati Çakır, gece evinde hayata gözlerini yumdu.

Necati Çakır son yolculuğuna gözyaşı ve dualarla uğurlandı. Baba Çakır’ın cenazesi öğle namazına müteakip Narmanlı Camiinde kılınan cenaze namazının ardından Yeni Asri Mezarlıkta toprağa verildi.

Cenaze namazına Ak Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok, Büyükşehir Belediye Başkan vekili Fevzi Polat, AK Parti ve MHP İl başkanları ile milletvekili adayları, siyasi parti ve STK temsilcileri, ilde görev yapan gazeteciler, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

DAGC’DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu adına Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, Necat Çakır’ın vefatı sebebiyle bir mesaj yayınladı.

Erzurum Basınının duayenlerinden Necat Çakır'ı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisinde olduklarını belirten Özsoy şunları kaydetti: “Bizler kendisini, Erzurum Basınının son 50 yılına hem sermayesi, hem de kalemiyle değer katmış bir büyüğümüz ve beyefendi kişiliği ile minnetle hatırlayacağız. Bir süredir rahatsızlığı sebebiyle tedavi gören değerli büyüğümüze Allah'tan rahmet, Çakır ailesine, yakınlarına, camiamıza başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Mekanı cennet olsun.”

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.