EKONOMİ Haber Girişi : 04 Kasım 2008 11:15

Aydından bu yıl 783 Hacı adayı ugurlanacak

Aydından bu yıl 783 Hacı adayı ugurlanacak
Konu ile ilgili açıklama yapan Aydın İl Müftüsü Hıdır Bayrak ?Bu hacı adaylarımız ile 3 Kasım 2008 tarihinde Merkez Evliya Çelebi Camiinde genel toplantı yapılacak. Bu toplantı Müftülüğümüzce büyük önem taşıyor. Zira İl Merkez ve her İlçemizden hacca gidecek hacı adaylarının son bilgilendirme toplantısı olacak. Toplantıda kafile düzenleri, hac ibadet ve seyahati ile ilgili son bilgiler gözden geçirilecek ve yapılan hazırlıklar önemine binaen yeniden ele alınacaktır. Kafile başkanları ve gurup görevlilerinin de hazır bulunacağı toplantıda İlimizden hareket ve uçuş programları bildirilecektir? dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığının bu yıl PTT Başmüdürlüğü ve Gümrük Müsteşarlığı ile anlaşarak bir ilki gerçekleştirdiğini belirten İl Müftüsü Hıdır Bayrak ?Hacı adayları Mekke ve Medine?de almış oldukları eşyaları getirme yada gönderme konusunda sıkıntı çekmekteydiler. Bu sene ortak kararla eşyalar PTT Başmüdürlüğü tarafından hacının evine gönderilecektir. İkinci yenilik de Türk Telekom ile yapılan mutabakat sonucunda da ?Hacı Kart2 uygulamasıdır. Hacı adayları ülkemizde alacakları bu kart ile Suudi Arabistan?a varır varmaz buradan yakınları ile rahat görüşme imkanı yakalayacaktır. Bu yeniliklerden TURSAB organizasyonu ile hacca gidecek vatandaşlarımızda yararlanabileceklerdir? şeklinde konuştu.

Bu yıl Aydın?dan yapılacak ilk seferin 4 Kasım tarihinde başlayacağını hatırlatan İl Müftüsü Hıdır Bayrak ? 5 Kasım tarihinde saat 23:00?de normal 2. kategorisinde hacca kaydolan hacı adaylarımız, müstakil 1. tip 27 Kasım tarihinde saat 13::00?de, müstakil 2. tip 1 Aralık tarihinde saat saat 23:00?de, müstakil 3.tip 30 Kasım tarihinde saat 6:00?da Merkez Bey Camii önünde hazır bulunacaklardır. Buradan İzmir Adnan Menderes Havaalanına uğurlama yapılıp, otel tiplerin programları hacı adaylarımıza 3 Kasım tarihinde yapılacak olan genel toplantıda kendilerine bildirilecektir. Müftülüğümüz tarafından tutulan otobüsler hacı adaylarımızı Adnan Menderes Havaalanına kadar götürüp, dönüşte de geri getirecekleridir? ifadelerini kullandı.