KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 05 Temmuz 2021 06:55

Artık müze

Artık müze
Çifte Minareli Medrese’nin statüsü değişti

Erzurum'un sembollerinden, Selçuklu döneminden günümüze miras Çifte Minareli Medrese değişen statüsü ile kapılarını tekrar açtı.

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy “Genel Müdürlüğümüz tüm Vakıf eserlerimizin ihyasını yaşatarak gerçekleştirmeye özen gösteriyor. Cuma günü Müze statüsü ile ziyaretçilerine kapılarını açan Çifte Minareli Medresemizde bunlardan biri. Erzurum’un sembolü olan eserin Vakıf Eserleri ve Teberrukat Eşyalarının sergileneceği bir Vakıf Müzesine çevirerek aynı zamanda turizme de kazandırmış oluyoruz. Çifte Minareli Medrese Vakıf Müzemiz ile Genel Müdürlük bünyemizdeki Müze sayımız da 11’ i buluyor. Edirne Selimiye Müzesi, Ankara Vakıf eserleri Müzesi, Akaretler Mustafa Kemal Müzesi, Türk İnşaat ve Sanat Eserleri Müzelerimiz gibi Müze statüsünde kullandığımız eserlerimiz ihya edilmiş durumda” dedi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışma ile 2 Temmuz’da kapılarını Müze olarak açan Erzurum Çifte Minareli Vakıf Müzesinde El yazması, Hat Levha, Şamdan, Halı, Kilim, Saat, Cami Sancağı, İmaret Kazanı, Buhurdan, Gülabdan gibi restorasyonu ve konservasyonu yapılarak müzede teşhire hazır hale getirilmiş olan 90 adet tarihi eser sergilenecek.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.