KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 03 Nisan 2015 16:34

ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ DÜNYA SU GÜNÜ İÇİN RESİM YAPTI

ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ DÜNYA SU GÜNÜ İÇİN RESİM YAPTI
Erzurum'da Anaokulu öğrencilerinin Dünya Su Günü dolayısıyla yaptığı resimler Yakutiye Meydanında sergilendi.
Erzurum'da Anaokulu öğrencilerinin Dünya Su Günü dolayısıyla yaptığı resimler Yakutiye Meydanında sergilendi. 
TEMA Vakfı ve Erzurum'daki Anaokullarının iş birliği ile minik öğrencilerin yaptığı su ve önemi konulu resimler Yakutiye kent meydanında sergilendi. Dünya Su Günü'nün öneminin anlaşılması için anaokulu öğrencilerine öğretmenleri tarafından su olmazsa ne olur, suyun hayatımızdaki yeri nedir gibi sorular sorulduktan ve yaşam için ne kadar gerekli olduğu anlatıldıktan sonra minik öğrencilerden resim yapmaları istendi. Minik öğrenciler öğretmenlerini şaşırtan güzel resimler ortaya çıkardılar. Öğrencilerin yaptıkları resimler TEMA Erzurum İl temsilcisi Işıl Bedirhanoğlu, Genç Tema Vakfı Başkanı Zafer Yüksel ve ailelerin katılımıyla kent meydanında sergilendi. Resimlerin tamamının sahiplerine hikaye kitapları, rozet, hayvanları ve bitkileri yakından incelemeleri için mercekli kutular hediye edildi. Zafer Yüksel ve Işıl Bedirhanoğlu öğrencilerle tek tek ilgilenerek hediyelerini taktim etti ve yaptıkları resimler üzerinde uzun uzun konuştu. Yoğun ilgi gören miniklerin su temalı sergisinde görevliler rüzgarın şövalyeleri düşürmesiyle zor anlar yaşadı. Sergi esnasında alana giren iki kuzu miniklere eğlenceli dakikalar yaşattı.
SURİYELİ ÇOCUKLAR RESİMLERE UZAKTAN BAKTI
Anaokulu öğrencilerinin aileleriyle katıldığı, birlikte fotoğraf çekildiği sergide Suriyeli çocukların içler acısı durumu dikkatlerden kaçmadı. Suriyeli çocuklar resimlere uzaktan boynu bükük baktılar. Boya sandığıyla, eski, kirli kıyafetleriyle resimlere uzaktan bakan çocukların durumu yürekleri burktu. Sabahattin Eryurt Anaokulu, Nenehatun Anaokulu, Ziyaeddin Fahri Fındıkoğlu Anaokulu gibi birçok anaokulu öğrencilerinin yaptığı resimlerin yer aldığı sergi vatandaşlar tarafından da yoğun ilgi gördü. Sergi velilerin ve resim sahibi öğrencilerin çekildiği toplu fotoğrafların ardından sonlandırıldı.
Etiketler : sergi
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.