Özel Güneş zirveyi kaptırmıyor

2014 TEOG Merkezi yazılı sınavlarında yine başarı geleneği bozulmadı. Güneş Koleji bir kez daha  Erzurum birinciliğini devam ettirdi.  6 öğrencisi 120 soruya tam cevap vererek bir rekora imza attı.

Ramazan KARATAŞ/Palandöken

Eğitimde son 8 yıldır Erzurum birinciliği olan güneş koleji yine zirvedeki yerini korudu. Bu yıl yapılan TEOG Sınavlarında Selenga Dumlupınar, Orhan Buğra Şen, Furkan Karagölge, Ege Çakır  ve Onur Alp Avcı adlı öğrenciler sorulan 120 soruya tam cevap vererek bir rekora imza attılar. Orhan Buğra Şen adlı öğrenci hem birinci hem de ikinci TEOG sınavlarında sorulan tüm sorulara doğru cevap vererek 700 tam puan aldı ve Türkiye birincisi oldu. 

Sınava toplam 91,  8. Sınıf öğrencisi katıldı. 120 soruya tam cevap veren 6 öğrencinin dışında, 8 öğrenci 1 yanlış, 17 öğrenci ise toplamda 2 yanlış yaparak büyük bir başarıya imza attı. 91 öğrencimizden 19 öğrenci 490 puan ve üzeri, 41 öğrenci 480 puan ve üzeri, 67 öğrenci 450 puan ve üzeri puan alarak bir rekora daha imza attı. 91 öğrenciden 50 öğrenci ise fen lisesini kazanacak puanı aldı. Derslerin istatistikleri ise şöyle oldu: 94 öğrenci Türkçe dersini, 76 öğrenci Matematik dersini, 53 öğrenci Fen dersini, 50 öğrenci Sosyal dersini,62 öğrenci Din kültürü dersini, 34 öğrenci İngilizce dersinin tüm sorularını doğru yanıtladı. 

Güneş Koleji Eğitim Koordinatörü Kemal Tunç,  TEOG da derece elde eden öğrencileri tebrik ederek “Öğrencilerimizin başarıları bizi onurlandırıyor. Okulumuz son 10 yıldır 3 defa Türkiye’nin en başarılı ilk 100 okulu arasına girme başarısını göstermişti. Şimdi bu sonuçlar başarı geleneğimizin bozulmadığını gösteriyor. Bu başarıların arkasında”kazanmak” kelimesi yerine “başarmak” felsefesi yatıyor. Biz öğrencilerimizi sadece sınava hazırlamıyoruz. Çünkü biliyoruz ki gerçek başarı 120 soruyu çözmek değildir. Bizler, öğrencilerimizin her alanda başarılı olabilmeleri için onların tüm duyularına hitap eden eğitim modelleri geliştiriyor ve anaokulundan itibaren bu modellerle çocuklarımızın eğitim almasını sağlıyoruz. Sonuçta akademik başarıların yanı sıra hayatta da başarılı olabilen, öğrenmeyi seven, girişimci, kendine güvenen ve sosyal hayatta da başarılı nesiller yetişiyor ”dedi. 

Okul müdürü Abdulhamid Yıldırım ise “Bu başarıya imza atan tüm eğitim kadromuza ve velilerimize en içten dileklerimle teşekkür ederim. Başarılı olan tüm öğrencilerimiz sağlam altyapının ürünleridir. Mezun olan öğrencilerimizin sayıları ve okul ortalaması dikkate alındığında Güneşin asıl başarısı ortaya çıkıyor “dedi.  


13.07.2014 19:01:00