Müftü Mehmet Kızılkaya;Mardindeki Hoşgörü Dünyaya Önemli Mesajlar veriyor

Müftü Mehmet Kızılkaya, Mardin'deki farklı din ve dillerin bir arada hoşgörü ve barış içinde yaşamasının dünyaya önemli mesajlar verdiğini söyledi.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle, Mardin Müftülüğü ve Diyanet-Sen işbirliği ile Mardin Öğretmenevi'nde din görevlileri için tören düzenlendi.

Törene Mardin Müftüsü Mehmet Kızılkaya, İzmir Müftüsü İbrahim Acar Mardin Diyanet Sen İl Temsilcisi Abdulkadir Kurtuluş ve din görevlileri katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlanan törende konuşan Mardin Müftüsü Mehmet Kızılkaya, "İnsanlarımıza dinimizi, camilerimizi iyi anlatmamız gerekir. Camilerimizin temiz ve bakımlı olması için imamlarımıza büyük görevler düşmekte. Dinimizi cemaate doğru anlamda ifade ettiğimiz zaman onları yanlış düşüncelerden kurtarabiliriz." dedi.

İzmir Müftüsü İbrahim Acar ise, Mardin'in dinler için farklı bir mabet görünümünde olduğunu belirterek, "Dünyada insanlar birbirini çekemezken Mardin de farklı dinlerin mensupları aynı sofrayı aynı mekânı paylaşmayı bilmişlerdir." şeklinde konuştu.



(CİHAN)

17.10.2008 15:24:00