Hamur Müftülüğünden Kutlu doğum Etkinlikleri

Hamur ilçesinde ?Kutlu Doğum Haftası? etkinlikleri kapsamında ?İslam'da Aile? konulu bir konferans verildi.

Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necdet Çağıl tarafından verilen konferansa; İl Müftüsü Osman Tıraşçı, İlçe Müftüsü Dr. İbrahim Özler, kamu kurum amirleri ve çalışanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Dr. İbrahim Özler; Peygamber Efendimiz (s.a.v)?in örnek hayatına değindi ve ilçede de Yüce Peygamberimiz (sav)?i en iyi şekilde anlatmak üzere çeşitli etkinlikler başlattıklarını belirtti. Özel olarak hazırlanan davetiyelerin dağıtılması ile birlikte  bu etkinliklerin başlatıldığını; ilçe merkezi ve köylerde bulunan tüm evlere, kamu kurum amirleri ve çalışanlarına, esnafa ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine çeşitli hediyeler verildiğini, hafta boyunca din görevlileri arasında K. Kerim?i güzel okuma, ezan, hadis ezberleme, hutbe yazma ve ayrıca vatandaşlar arasında makale, ilk ve orta dereceli okullar arasında da şiir, kompozisyon  ve bilgi yarışmaları ile kan bağışı kampanyası düzenlediklerini söyledi.

Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necdet Çağıl ise, İslam'da kadın erkek eşitliği ve çocuk yetiştirilmesi konuları hakkında katılımcılara bilgiler verdi. İslam'da toplumsal bir cinsiyet ayrımından söz etmenin mümkün olmadığını söyleyen Çağıl konuşmasına şöyle devam etti: Kadın erkeğe, erkek de kadına daima muhtaçtır. Kadının erkeğe göre daha hassas ve duygusal olduğu bir gerçektir. Peygamberimiz (s.a.v) bu konuda erkeklere öğütler verirken, onların kadınlara karşı söz ve davranışlarında dikkatli ve ölçülü olmalarını tavsiye etmiştir. Tabi ki bu tavsiyeler tek taraflı olmamıştır. Aynı şekilde kocalarıyla iyi geçinmelerini sağlamak için Peygamberimiz (s.a.v) kadınlara da emir ve tavsiyelerde bulunmuştur. Kadın ve erkeğin birbirlerine yaptıkları iyilikleri unutmamaları ve öfkelerine hakim olmaları gerektiğine de dikkat çekmiştir dedi.

Konferans sonunda İl Müftüsü Osman Tıraşçı tarafından Doç. Dr. Necdet Çağıl?a günün anısına bir plaket takdim edildi ve düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere, din görevlilerine ve vatandaşlara verilen çeşitli hediyelerin ardından okul bahçesinde katılımcılara pilav, kavurma ve ayran ikram edildi


19.04.2009 00:36:00