Filede şov devam ediyor

Palandöken Belediyespor erkek voleybol takımı, ligin iddialı takımı Kahramanmaraş Belediyespor’u nefes kesen bir mücadelenmin ardından 3-1 mağlup etti. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’dan daha çok akem hataları ve hesapta olmayan sakatlıklarla mücadele eden Filenin Dadaşları, muhteşem bir performans ortaya koyarak, zor maça kazandı ve şampiyonluk için dev bir adım daha attı. 

Türkiye Voleybol 2. Lig B Grup’ta oynadığı tüm maçlardan puanla ayrılan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’u ikinci yarının ilk maçında Yunus Emre Recep Tayyip Erdoğan Kapalı Spor Salonu’nda ağırlayan Palandöken Belediyespor,  güçlü rakibine adeta diz çöktürdü. 

Güçlü rakibiyle arasındaki 4 puanlık farkı 1’e indirmek için sahaya çıkan Palandöken Belediyespor, fırtına gibi başladığı maçta büyük şansızlıklar yaşadı. Mücadelenin ilk setinin henüz başında tecrübeli oyuncu Sagıp Karali, bir blok mücadelesi sonrasında acılar içerisinde yere yığıldı. 

Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde başarılı voleybolcunun sol ayak arka adalesinin yırtıldığı tespit edildi. 

Sagıp Karali’nin yerine ise devre arasında transfer edilen tecrübeli oyuncu Fatih Ulusoy oyuna dahil oldu. Sakatlanan Sagıp Karali, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

İlk teknik molaya 8-7 önde giren ve etkili oyununu sürdüren mavi beyazlı ekip, ikinci teknik molaya da 16-14 önde girmeyi başardı. İlk setin son bölümüne doğru ise Filenin Dadaşları’nı şok eden bir başka şanssızlık yaşandı. 

Takımına muhteşem bir sayı kazandıran kaptan Hakan Akışık, sayıya engel olmak için blok yapmak isteyen rakip oyuncunun sert bir darbesine maruz kaldı. Bileği dönen Hakan Akışık da, arkadaşlarının yardımıyla saha kenarına getirildi. 

Bir anda takımın en önemli iki silahını birden kaybeden Palandöken Beledispor’da hemen herkes umutsuzluğa kapılırken, Sagıp ve Hakan’ın yerine oyuna dahil olan oyuncuların muhteşem performansları ile şok çabuk atlatıldı.  İlk setin son bölümünde Palandöken Belediyespor’u yakalayan konuk ekip, üst üste hatalar yapınca seti ev sahibi ekip 27-25 kazanarak, 1-0 öne geçti. 

Mücadelenin ikinci seti de müthiş bir mücadeleye sahne oldu. Mehmet Yeşilyemiş’in enfes pasları ve Vugar Bayramov ile Emre Toktamış’ın müthiş sayılarına, Fatih Ulusoy’un da blokları eklenince, fark bir anda açıldı. İkinci sette Filenin Dadaşları’na konuk ekip direnemeyince, seti 25-17 kazanan ev sahibi ekip, skoru 2-0’a getirdi. 

İlk iki seti kazanan Filenin Dadaşları, üçüncü sette adeta ortadan kayboldu. 

Üst üste yapılan basit hatalar, Vugar Bayramov’un üç kez auta giden toplara dokunup, rakibe sayılar ikram etmesiyle dağılan Palandöken Belediyespor,  bu seti 25-18 kaybetti ve skor 2-1’e geldi. 

Dördüncü set ise tam bir heyecan fırtınasına sahne oldu. Müthiş bir mücadelenin yaşandığı dördüncü seti kazanıp, en azından Erzurum’dan bir puanla dönmek isteyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’u bu sezon ilk kez puansız bırakmak için direnen Filenin Dadaşları, unutulmaz bir performans sergiledi. 

Tribünleri dolduran Dadaşlar Grubu ve voleybol severlerin desteğini de arkasına alarak, farkı açmaya başlayan Filenin Dadaşları, her iki teknik molaya da önde girdi. 

Farkı bir ara 6’ya çıkaran ev sahibi ekibin, heyecanlı oyununu fırsat bilen konuk ekip, oyunun son bölümünde farkı 1 sayıya kadar düşürse de, Vugar Bayramov, Mehmet Yeşilyemiş, Emre Toktamış ve Süleyman Kolişler’in müthiş oyunuyla seti 25-21 maçı da 3-1 kazandı. 

Palandöken Belediyespor bu sonuçla puanını 28’e çıkarıp, rakibini hem bu sezon ilk kez puansız bıraktı hem de aradaki puan farkını 1’e indirdi. 

Maç sonrasında büyük sevinç yaşanırken, karşılaşmayı izleyen Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar ile AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, kaptan Hakan Akışık’ın doğum gününü pasta keserek kutladı. 

Spor Servisi


13.01.2014 11:38:00