Bu manzara tarih olacak

ERZURUM’DA her yağmur sonrası baş gösteren taşkınlar artık sona eriyor. Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından başlatılan ve 300 kilometreyi bulacak olan "Yağmur Suyu Şebeke Projesi" 2015 yılı sonuna kadar tamamlanacak.

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Projenin ön etüt çalışmaları tamamlandı. Saha çalışması ise önümüzdeki yıl yapılacak. Proje kapsamında yaklaşık 300 kilometre yağmur suyu şebeke hattı döşenecek" diye konuştu.

BAŞKAN Sekmen, "Ne zaman yağmur yağsa kentin bazı noktalarında göletler oluşuyor, ulaşım aksıyor. Bu problemi ortadan kaldıracağız. Proje tamamlandığında bugörüntüler bir daha yaşanmayacak " dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından başlatılan ve 300 kilometreyi bulacak olan "Yağmur Suyu Şebeke Projesi" 2015 yılında gerçekleştirilecek. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yağmur Suyu Şebeke Projesi’yle temel yüzey sularının artık üst yapıya zarar vermeyeceğini söyledi. Şehrin altyapı sorununu tamamen ortadan kaldıracak proje hakkında bilgi veren Sekmen, "Şehrimizin altyapı problemine son verecek olan Yağmur Suyu Şebeke Projesi’nin ön etüt çalışmaları tamamlandı" dedi. İller Bankası tarafından yapımına başlanılan projenin saha çalışmasına 2015’te başlanacağını açıklayan Sekmen, "Şehrin tamamını kapsayan proje kapsamında yaklaşık 300 kilometre yağmur suyu şebeke hattı döşenecek. Proje tamamlandığında temel yüzey suları üst yapıya zarar vermeden bertaraf edilecek olup halihazırdaki kanalizasyon şebekesine boşanan yağmur suları da, söz konusu hatlardan ayrılmış olacaktır. Böylece kanalizasyon şebeke hatlarının sorunsuz çalışması sağlanmış olacak" diye konuştu. 

"SORUNSUZ BİR ALTYAPI..."

Şehirde sorunsuz bir altyapının oluşturulacağını ifade eden Başkan Sekmen, "Şehrimizde ne zaman yağmur yağsa kentin bazı noktalarında gölet ve ulaşımda aksamalar yaşanıyor. Yağmur Suyu Şebeke Projesi ile bu problemi tamamen ortadan kaldıracağız. Proje tamamlandığında yağışlı havalarda bu tür bir tabloyla artık bir daha karşılaşmayacağız" şeklinde konuştu.

Palandöken


10.07.2014 21:31:00