Batan o şirketten kardeş kavgası çıktı

Birileri istedi ki ben de Fersin gibi intihar edeyim! O Şirkette sular durulmuyor

40 yıllık aile şirketi olan Korkmazlar Grup A.Ş'nin çöküşünden sonra hayatı paramparça olan Arife Korkmaz (Akarsu) gazetemize konuştu. " Şirkete giren paralar Necati Korkmaz'da toplanırdı; o yüzden elime beş kuruş para geçmezdi"
Arş Gıda Ldt. Şirketi Genel Müdürü Fersin Suma'nın çıkmaza sokularak intihara sürüklendiğini iddia eden Arife Korkmaz (Akarsu), "intiharı aklımdan geçirmeden hakkımı aramaya devam edeceğim" diyerek, satılan apartmanın 3.5 milyon değil, 5.5 milyon olduğunu öğrendiğimde yıkıldım, dedi. 
''Ağabeyim Necati Korkmaz, baba mirası olan şirketimizin üstüne çöktü. Sahte imza ve ayarladığı sahtekâr memurlarla şirketteki hissemi neredeyse sıfırladı. Oturduğum evi bile hileyle elimden alan ağabeyim, gerçekte iflas etmedi, devlete numara çekti.''

İşte o hikâye. 

Korkmazlar 5 kardeş.. Necati, Yüksel, Adnan, Azad ve Arife Korkmaz.. Arife Korkmaz (Akarsu) 4 erkeğin tek kız kardeşi.  Konunun içerisinde Azad'ın adı hiç geçmiyor. Azad'dan hariç her kardeşin adının altını kalın çizgilerle çizerek anlatan Arife Kokmaz (Akarsu), diyor ki; beni kardeşlerim mağdur ettiler. Ayrıca, varlıklıyken kendisiyle evlenen Abdülmüptalip Akarsu'nun şirket battıktan sonra ortadan kaybolduğunu,  kaçtığı veya kaçırıldığı hakkında kuşkuları olduğunu da söyleyen Arife Korkmaz (Akarsu), birileri istedi ki 4 yıl önce intihar eden iş kadını Fersin Suma gibi ben de intihar edeyim, dedi. 
Şimdi, biz gazeteci olarak kimin mağdur, kimin haklı olduğunu söyleyemeyiz; ama önemli bir iddiayı da seslendirmek ve gündeme getirmek bizim asli görevlerimizden biridir.
Babam öldükten sonra vasiyeti saklandı, diyen Arife Korkmaz (Akarsu), özellikle Ağabeyisi Necati Korkmaz'ı suçlayarak, hakkını aramak için sessini duyurmaya çalışıyor.
Bu gayet doğal!
Gazeteler de bunun için yok mu?
Korkmazlar A.Ş'ye 25 yıldır yüzde 25 hisse ile ortak olan Arife Korkmaz(Akarsu), zamanla şirketin hisse artırımına katkıda bulunamadığı için hissesi yüzde 4'de düşüyor. Burada her hangi bir sorun yok. Ancak, baba öldükten sonra ne vasiyet çıkıyor ortaya ne de verilen sözler tutuluyor.
Mesela, Arife Korkmaz'ın iddia ettiğine göre, kendine ait evin kendisinden habersiz ipotek edilmesi ve kardeşi Necati Korkmaz'ın satılan apartmandan beş kuruş para vermemesi, anlatılanlara göre pek de akla uygun değil gibi görünüyor! Yani sen kalk kardeşine ait olan evi sat, sonra da nasihat ver! 
Olur mu, olur!.. Bize ne!.. Biz, bize aktarılanları yazarız. 
En önemlisi ise, şimdiki eşi Abdülmüptalip Akarsu ile 16 gündür iletişim kuramadığı ve eşinin bundan 4 yıl önce intihar eden Arş Gıda Ldt. Şirketi Genel Müdürü Fersin Suma'nın kuzeni oluşu. 
Soru burada!
Sorumlu gazetecilik gereği habere konu olan Necati Korkmaz'a ulaşmak için günlerce çaba sarf ettiğimizin ve hiçbir kanaldan kendisine ulaşamadığımızı da burada belirtmek gerek. 
Ve bazı iddialar yanıt buldukça bu haberin devamı olacaktır mutlaka. Kolay kapanacak bir konu değil bu! Değil mi?
Ömer Nazmi YAVUZ


27.08.2017 22:59:26