15 Temmuz sergide... Hain kalkışmaya karşı duruşun ikinci yıldönümü sergi ile anılacak

15 Temmuz 2016'da Türkiye Cumhuriyeti'ne ve yönetimine darbe vurmak isteyen şer güçlerine karşı, kahramanca bir direnişle destan yazan Erzurum, o geceyi ölümsüzleştirmek ve anmak için Büyükşehir Belediyesi tarafından sergi düzenliyor.

Palandöken gazetesi

15 Temmuz 2016 gecesini unutmamak ve unutturmamak için çeşitli etkinlikler hazırlayan Erzurum Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da Havuzbaşı Kent Meydanı'nda geçen yıl olduğu gibi sergi açıyor. O gecede objektiflere takılan karelerle muhteşem direnişin anlatıldığı sergi, 15-17 Temmuz günleri arasında Erzurumlunun ziyareti ile kalkışma nefretle, direniş gururla anılacak.

Sergi ve etkinler için, bunun her yıl tekrarlanacağını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Bundan iki yıl önce 15 Temmuz gecesi cumhuriyetimize, demokrasimize ve yönetimimize karşı yapılan hain darbe girişiminin önlenmesinde, ülke çapında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde muhteşem bir direniş sergilendi. Tüm ülkede olduğu gibi kahraman Dadaşlar da üzerine düşen görevi fazlasıyla yaparak Erzurumluyu gururlandırdı. Bu hain kalkışmayı nefretle hatırlamak ve kahramanca direnişi gururla anmak için bundan sonraki yıllarda da çeşitli etkinliklerimiz olacaktır," dedi.


13.07.2018 12:57:00