GÜNDEMHaber Girişi : 10 Mayıs 2024 06:33

Alcan: Mobbing ile mücadele kanununa ihtiyaç var

Alcan: Mobbing ile mücadele kanununa ihtiyaç var
‘’Gönül Koyma Ülken İçin Gönlünü Koy’’ kampanyası kapsamında Erzurum Mobbing ile Mücadele Derneği, Koop-İş Erzurum Şube Başkanı Tarık Toğrul’ u ziyaret etti.

Mobbing ile Mücadele Derneği Başkanı Alcan, ’Mobbing ile Mücadele Derneği’nin 2010 Yılında kurulduğunu işyerlerinde çalışma barışının geliştirilmesi, iş ve çalışanın verimliğinin artırılması, pozitif işyeri ortamlarının çoğaltılması, mağdurlarının haklarının savunulması, mobbing ile mücadele edilmesi amacıyla çalıştıklarını ifade ederek, “Gelinen noktada çalışma yaşamında şiddet ve tacizin yoğun olarak yaşandığı toplumlardaki ülkelerin, geleceği güvenle bakması mümkün değildir. Bu coğrafyada toplumsal uzlaşmayı sağlamak, birbirine gönül koyan insanlar topluluğundan, ülkesi için gönlünü koyan bir topluma hızla dönüşmemiz gerekiyor. Hak, hukuk, adalet ve hakkaniyeti gözetmediğimiz sürece başarılı olmamız mümkün değildir” dedi.

İNSANI YAŞAT Kİ TOPLUM YAŞASIN

Çalışma yaşamında şiddet, mobbingin, okullarda ise akran zorbalığı ülkemiz çalışma hayatı ve eğitim kurumlarının önemli bir sorunu olarak ortada durduğunu anlatan Mobbing ile Mücadele Derneği Başkanı Alcan açıklamasını şöyle sürdürdü; “Mobbing ile müstakil bir kanunun olmaması, beşeri sermayemizi yıpratmakta, onurlu çalışma hakkını ortadan kaldırmakta, çalışma hayatından kaynaklanan intihar ve cinayetlere sebep olmaktadır.

MOBBİNG MİLLİ BİR MESELEDİR

İşyerinde psikolojik taciz mobbing, bireysel bir saldırı olmayıp toplumun huzurunu doğrudan etkileyen bir saldırıdır. Bulling akran zorbalığı ise içinde zaman zaman fiziksel, ilişkisel, cinsel saldırılar olabileceği gibi daha çok mobbing benzeri psikolojik taciz taktikleri ile meydana gelebilmektedir. Çocuklar karşılaştıkları her fiziki ortamda (oyun alanları, sınıf, okul bahçesi, sokak, servis araçları, tuvalet koridor vb.) veya sanal ortamda birbirlerine karşı çok acımasız davranabilmektedirler. Akran zorbalığında saldırı türü de psikolojiktir. Maalesef başta sosyal hayat olmak üzere, çalışma yaşamı dâhil eğitim sektöründe şiddet kültürü her geçen gün artmaktadır.

Şiddetle Sivil Mücadele ve Sosyal Arabulucu olarak belirtmek isteriz ki ‘’ mobbing ve bulling kaotik bir ortam oluşturarak ortak kurum kültürünü yok etmekte, çatışma, çekişme, hizipleşme, kutuplaşma, ayrımcılığı; şiddeti artırmakta, toplumsal- sosyal izolasyon, depresyon, anksiyete, intihar eğilimleri gibi psikolojik sorunlar yaşanmakta ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız bu durumdan olumsuz etkilenmektedirler.

“MOBBİNG İNSANLIK SUÇUDUR GELİN BİRLİKTE MÜCADELE EDELİM”

İşyerlerinde çalışma barışının geliştirilmesi, onurlu çalışma hakkının korunması, deneyimli, birikimli insan kaynağımız olan beşeri sermayemizin ülkemiz adına her yaş grubunda doğru ve eğitilebilir kullanılması, pozitif işyeri ortamlarının çoğaltılması için Mobbing ile Mücadele Kanunu’na ihtiyaç var diyoruz. Şiddetle topyekûn mücadele etmeye yönelik toplumsal farkındalık ve duyarlılığı artırmak üzere sendikalarla eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları yapmaya devam edeceğiz.”

TOĞRUL: GÖNÜL KOYMA ÜLKEN İÇİN GÖNLÜNÜ KOY’’ KAMPANYASINI DESTEKLİYORUZ

Koop-İş Erzurum Şube Başkanı Tarık Toğrul, ‘’Mobbing ile Mücadele Derneği Erzurum Başkanı Jale Hülya Alcan ve yönetim kurulu üyeleri İlim Gödekmerdan, Ayhan Türkez, Dr. Hilal Mola ve Prof. Dr. Kerem Karabulut’a şubemize yapmış oldukları ziyaretlerinde ile günümüzde büyük bir sorun haline gelen şiddet ve mobbing farkındalığı konusunda işverenlerimizin ve üyelerimizin bilinçlendirilmesi için birlikte yapabileceklerimiz eğitim çalışmalarını müşavere ettik. Mobbing ile Mücadele Derneği’ne, Erzurum ve çevre illerimizdeki mağdurlara vermiş oldukları destek ve Koop- İş Erzurum Şube Başkanlığı’na ziyaretlerinden dolayı Yeminli Şiddetle Sivil Mücadele Formatörü- Sosyal Arabulucu Öğr. Gör. Jale Hülya Alcan’a teşekkür ederiz’’ dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.