SAĞLIK Haber Girişi : 18 Aralık 2008 01:49

Ahmet Yıldız,;Cami Yangınları Tahrik Amaçlı

Ahmet Yıldız,;Cami Yangınları Tahrik Amaçlı

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, cami yangınlarının tahrik amaçlı olduğunu söyledi. Anadolu?da Vakit, Cumhuriyet Gazetesi ve Haber Türk Televizyonu?na demeç veren Yıldız?ın açıklaması şöyle:

Ülkemiz çok kültürlü, farklı etnik yapılara, farlı inançlara sahip insanların bir arada yaşadığı bir coğrafya. Ecdadımızdan aldığımız farklılıklara rağmen bir arada yaşama, farklılıkları zenginliğe dönüştürme kültürü ne yazık ki zaman zaman hem iç hem de dış mihrakların provokasyonlarına maruz kalmıştır.

 

Ülkemizi bölmek ve insanımızı birbirine düşürmek isteyen  bu mihraklar bu farklılıkları kullanarak insanımız arasına kin ve düşmanlık tohumları ekmeye çalışmaktadır.

Laik ?antilaik, Türk-Kürt, Alivi-Sünni gibi ayırımlarla gündeme getirilmeye çalışılan bu provokasyonlar bu günde cami yangınları ile gündeme gelmiştir.

Hükümetin Alevilik ile ilgili yeni açılım girişimlerinde olduğu bu günlerde Alevi kardeşlerimizin yoğun olduğu bölgelerde cami yangınlarının çıkması, emniyetin Cem evlerine de saldırı olacağı yönünde istihbarat alması bir kez daha göstermektedir ki bu olaylar tesadüf  olamaz.

Ülkemizdeki huzur ve güven ortamının devam etmesini  istemeyen güç odakları ne yazık ki

zaman zaman bu tür yollara başvurmaktadır. Yaşadığımız bir çok olay da gösteriyor ki bu olaylar da dış güçlerinde parmağı vardır.

Bombalama olaylarında kullanılan patlayıcıların Alman yapımı olması, PKK?nın elinde yakalanan silahların ABD menşeli olması gibi bir çok olay bu tür provokatif olaylarda dış güçlerin ve istihbarat örgütlerin parmağı olduğu kuşkumuzu ne yazık ki artırmaktadır.

Halkımızın bu tür provokasyonlara karşı dikkatli olmasını emniyet güçlerimizin gerekli önlemleri alarak olayların büyümeden önlenmesini istiyoruz.

Camilere kamera sisteminin kurulması ve büyük camilere güvenlik görevlilerin verilmesi alınabilecek önlemler arasındadır.