EĞİTİM Haber Girişi : 15 Mart 2022 06:58

‘Ah Be Oyunlarımız’ etwinning projesi ilgi gördü

‘Ah Be Oyunlarımız’ etwinning projesi ilgi gördü
Kuruculuğunu Tekman İmam Hatip Ortaokulu müdürü Yüksel Tosun’un yaptığı ‘’Ah Be Oyunlarımız’’ adlı etwinning projesiyle gerek arkadaş ortamında gerekse aile bireyleri arasında oynanan oyunlar gelecek nesillere aktarılıyor.

Tekman İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Yüksel Tosun, Molla Mehmet Ortaokulu öğretmeni Pınar Can, Tekman Çok Programlı Anadolu Lisesi öğretmeni Altın Tosun, Ordu/Ulubey-Aydınlar İlk-Ortaokulu öğretmenleri Alaaddin Yavuz, Uğur Sapmaz ve Ordu/Çatalpınar Şehit Salim Güneş İlkokulu müdür yardımcısı Alperen Turan tarafından yürütülen proje öğrenciler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Proje yürütücüleri, oynanan oyunlar arasında üç taş, beş taş, dokuz taş, elma yeme, kibrit oyunu gibi oyunlar olduğunu ve burada amacın kültürel mirasın gelecek nesillere aktarmak olduğunu belirttiler.

6 ortağı olan projede her hafta öğrencilere çeşitli oyunlar öğretiliyor. Böylece öğrenciler hem yeni oyunlar öğreniyor hem de mirasımız olan oyunlara sahip çıkıyorlar.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.