SAĞLIK Haber Girişi : 08 Nisan 2011 12:50

Adana T.D.Vakıf- Sen Şb.Başkanı Arabacı: Dinimizi siyasi ve ideolojik anlayışlara alet etmeyelim ‏

Adana T.D.Vakıf- Sen Şb.Başkanı  Arabacı: Dinimizi siyasi ve ideolojik anlayışlara alet etmeyelim ‏

Adana Türk Diyanet Vakıf- Sen Şube başkanı Ayhan Arabacı, Son günlerde din, Diyanet, cuma namazı, imam gibi kavramlar üzerinden yüce dinimizin istismar edilmekte olduğunu üzülerek müşahede etmekteyiz.
Adana Türk Diyanet Vakıf- Sen Şube Ayhan Arabacı, Son günlerde din, Diyanet, cuma namazı, imam gibi kavramlar üzerinden yüce dinimizin istismar edilmekte olduğunu üzülerek müşahede etmekteyiz. dedi. Arabacı, bütün Müslümanları kardeş sayan İslam dininin ayrımcılığa şiddetle karşı olduğunu hatırlattı, Dinimizde Cuma namazının nasıl ve ne şekilde kılınacağı yüzyıllar öncesinden ortaya konulmuş, nasıl ve ne şekilde kılınacağı da dini kitaplarda mevcuttur. Bu durum Peygamber Efendimiz ‘in (sav) gününden bu tarafa böylece devam etmektedir. diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı´nın görevinin, İslam Dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek olduğunu hatırlatan Arabacı, din adamlarının ülkemizin her yerinde dinin ortak, birleştirici ve bütünleştirici emirlerini anlattığını söyledi.

Din görevlilerinin mevzuat çerçevesinde görev yaptıklarını ve din kisvesi adı altında İslam dışı bir şey söylemediklerinin altını çizen Arabacı, şöyle devam etti: Din görevlilerini, Diyaneti ve yüce dinimizi siyasi ve ideolojik anlayışlarına alet etmek kimsenin haddi değildir. Dinin özünde tevhid vardır, bölünmek parçalanmak yoktur.


Ahmet TOKDEMİR-Adana