GENEL Haber Girişi : 23 Mart 2018 09:56

25 baş damızlık hayvan satışı ihalesi yapıldı

25 baş damızlık hayvan satışı ihalesi yapıldı
Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü çiftçilerin damızlık hayvan ihtiyacını karşılamak üzere açık artırma usulü damızlık hayvan satışı ihalesi yaptı.
İhalede 6 ay ve 18 ay arasında yaşları değişen 25 baş Montofon ve Siyah Alaca satışa çıkarıldı. Erzurum halkının ihaleye ilgisi yoğun oldu. 
Damızlık hayvan alınması için en önemli dönemde olduklarını vurgulayan Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitü Müdürü Dr. Şerafettin Çakal, “Bu yıl içerisinde yapmış olduğumuz çalışmalardan çiftçilerimizin ihtiyacını karşılamak üzere 25 tane Montofon ve Siyah Alaca tosun satışını yaptık çiftçilerimize ve bunun ihtiyacı karşılayacağını düşünüyoruz. Damızlıklar sadece sperm almak üzere kullanılan yüksek vasıflı hayvanlar bunlar bölgeye adapte olmuş verimi ve damızlık değeri çok yüksek olan hayvanlar bu hayvanları ürettik, yetiştirdik bugünde değerli çiftçilerimize satışını gerçekleştirdik” diye konuştu.(iha)  
Etiketler : hayvan pazarı
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.