EĞİTİM Haber Girişi : 21 Ocak 2023 11:46

167 bin öğrencinin karne sevinci

167 bin öğrencinin karne sevinci
Erzurum’da 2022-2023 eğitim-öğretim yılı birinci yarıyıl tatili öğrencilerin karnelerini alması ile başladı. İl genelinde 167 bin öğrenci karne sevinci yaşadı.

Erzurum’da 167 bin öğrenci yarıyıl karnelerini alarak 2 haftalık ara tatile girdi. Palandöken ilçesindeki Nihat Kitapçı İlkokulu’nda karne dağıtımına katılan Vali Okay Memiş, İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz öğrencilere karneleri ile birlikte kitap ve çikolata hediye etti.

Karne dağıtım töreninde konuşan Vali Okay Memiş, “167 bin öğrencimiz ve 11 bin 500 öğretmenimizle beraber sömestr tatiline girdik.” dedi.

Kentte son yıllarda eğitimde önemli gelişmelerin yaşandığı hatırlatan Vali Memiş, şu ifadeleri kullandı:

“Çocuklarımızı çok iyi yetiştirmeye gayret ediyoruz. Çocuklarımızın pozitif bilimlerin yanında milli ve manevi değerlerimizi de alarak büyümesine gayret ediyoruz. Erzurum'da Değerler Eğitimi ve Erzurum'da Başarıyı Artırma Projesi gibi uyguladığımız çok özel ve önemli projelerimiz var. Bu sayede sınav başarısı ve akademik başarıyı arttırmanın yanında etik değerlerle de çocuklarımızı yetiştirmeye büyük önem gösteriyoruz. Bu projeleri uygularken Sayın Milli Eğitim Bakanımızdan büyük güç alıyoruz. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bütün öğretmen arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Hem şehir merkezinde görev yapan hem de özellikle kırsal alanda, onların gösterdiği performans sayesinde eğitimde fırsat eşitliği olan, anayasal bir ilke olan eğitimde fırsat eşitliğini her yerde, bütün insanlarımıza, çocuklarımıza ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İl Milli Eğitim Müdürüm başta olmak üzere tüm ilçe milli eğitim müdürlerime, bütün okul müdürlerine ve yöneticilerine, öğretmenlere, okul çalışanlarına teşekkür ediyorum. İnşallah geleceğe ümitle bakan bir Erzurum gençliği, nesli yetişiyor.”

Karnelerini alan öğrenciler büyük sevinç yaşadı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.