Haber Girişi : 07 Haziran 2020 13:11

15 Temmuz mu, 15 Ağustos mu?

15 Temmuz mu, 15 Ağustos mu?

Tam da yazdığımız gibi oldu, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, uçakla önce Erzurum’a geldiler, buradan helikopterle Yusufeli Barajı’na gidip törene katıldıktan sonra tekrar Erzurum’a döndüler.

Ve Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, planlandığı gibi havalimanında, artık yılan hikâyesine dönen “pist”le ilgili toplantı yaptı.

Bakan Karaismailoğlu, toplantının ardından basına yaptığı açıklamada, “Bu pist en geç Temmuz’da bitirilecek ve açılışını birlikte yapacağız” dedi.

Buraya kadar tüm olup bitenler, önceden beklendiği biçimiyle cereyan etti.

Fakat ortada garip bir durum var.

Malumunuz, Palandöken geçen Cuma günü AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok’un bu meseleyle ilgili açıklamasına yer vermişti.

Bendenizin kaleme aldığı haber-yorumda, Selami Bey, gerekli görüşmeleri yaptıklarını, sorunların aşılacağını vurguladıktan sonra, “Pist 15 Temmuz’da açılacak” demişti.

Söz konusu yazı Palandöken’in sitesine konulur konulmaz, Selami Altınok, beni aramış ve “Mehmet Bey, tarihte bir yanlışlık var, ben 15 Temmuz değil, 15 Ağustos dedim” demişti.

Bizde kendisinden özür dileyip anında ilgili tarihi tashih etmiştik.

Cumartesi günü gördük ki, Bakan Bey de 15 Temmuz tarihini işaret etti.

Demek ki milletvekilimiz Selami Altınok’un, aslında ilk söylediği tarih doğruydu.

Besbelli ki iş yoğunluğu herkeste olduğu gibi siyasilerde de zaman zaman hafıza oyunlarına yol açabiliyor.

Bu hatırlatmayı yaptıktan sonra gelelim esas meseleye…

Biz Cuma günkü yazımızda demiştik ki, “…Lâkin merak ediyorum, Ulaştırma Bakanı Sayın Karaismailoğlu, yarın o müteahhide soracak mı, “Kardeşim sen devletten parayı alıyorsun da iş yaptırdığın bu küçük firmalara niye ödeme yapmıyorsun?”

Eğer o toplantıda bu sorunun cevabı aranmayacaksa, aha ben işte buradan yazıyorum: O pist bu sene de bitmez.

Çünkü meselenin can alıcı kısmı orası…

Evet…

Bakan Bey, cumartesi günü eğer bu soruyu sorup bir cevap istemediyse, sizi temin ederim ki, o ziyaretin de bir değeri yok, o toplantının da…

Ne demek, bir müteahhit sırtını iktidara dayayıp tüm yükümlülüklerini bir kenara atarak layüsel hareket edecek ve bunun hesabını da vermeyecek!

Henüz öğrenemedim, Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, o soruyu sordu mu sormadı mı?

Cevabını öğrenir öğrenmez sizinle paylaşacağım.


Etiketler : şener
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.