GENEL Haber Girişi : 26 Mart 2018 12:06

15 Gün 15 Eleştiri 15 Çözüm

 15 Gün 15 Eleştiri 15 Çözüm
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkan adayı Zafer Ergüney, seçimlere 15 gün kala ilginç bir propaganda yöntemiyle seçmenleri için, sorunları tespit edip çözüm önerileri sunuyor.
Sosyal medyada “15 gün, 15 eleştiri,15 çözüm” sloganıyla paylaşımlarda bulunan Zafer Ergüney, önemli tespitlerde bulunuyor. 
İşte Ergüney’in ilk iki günde sosyal medyadan paylaştığı iki eleştiri ve çözüm önerileri; 
ELEŞTİRİ: İçinde bulunduğumuz dönem internetin insanların yararına azami şekilde sunulduğu bir çağ. Ancak Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın bu konuda bir hizmeti değil, konuya dair herhangi bir çalışması bile bulunmamaktadır. 
Örneğin; bulunduğunuz bölgenin deprem riskini bile internet üzerinden öğrenebiliyorsunuz. Ayrıca, birçok ticaret odasının internet sitesinden çalışmayı düşündüğünüz şirketin, işinize yarayacak birçok bilgisine ulaşabiliyorsunuz. Ancak ETSO bu konuda da yaya kalmış vaziyettedir. Basit bir evrak için bile üyeler boşuna uğraştırılmaktadır. ETSO’nun iletişim ağları ise belirli şirketler için reklam amacıyla kullanılmaktadır. 
ÇÖZÜM: Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nı çağın gereklerine uydurarak bir e-ETSO ağı kuracağız. Üyelerimiz buradan kendileri için gerekli evrakları Oda’ya gelmeden internet üzerinden alabilecekler. Ayrıca bir veritabanı oluşturup şirketlerimiz ile ilgili bilgileri burada saklayarak, üyelerimizin hizmetine sunacağız. Üyelerimiz, e-ETSO ağından, internet üzerinden kurumlara sunulan hizmetlerin hepsine ulaşabilecekler. 
ELEŞTİRİ: Uzun yıllar bir makamda bulunmak, makam sahibini umursamazlığa, hantallığa itmektedir. Görev bilinci ve sorumluluklarını aksatmasına, heyecanını kaybetmesine neden olmaktadır. Gençliğin verdiği enerjiyi de kaybeden makam sahibi o kurumu sadece isim olarak kullanmakta, kurumun işleyişi de sekteye uğrayarak, vekaleten ve öylesine yönetilen bir kurum karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca artık yeni hedefi, hayali olmayan kadrolar genç ve dinamik kadroların önünü tıkamaktadır. Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın bugünkü durumu budur. Atıl kalan kurum değişen iş dünyasının sorunlarını bilmemekte, insanını dinlememektedir. Yeniliğe kapalı, revaçta olan ya da geleceği parlak olan sektörlerden bihaberdir. Tüm bunlardan dolayı sorunlara çözüm üretememektedir ve kurum olarak refleks yeteneğini kaybetmiş durumdadır. 
ÇÖZÜM: Kadroların değişimi, yeni gelen arkadaşların heyecanla işe girişerek potansiyellerini göstermeleri için bir fırsat olacaktır. Alanında ve Erzurum iş dünyasında tecrübe kazanan isimlerin deneyimleri, yönetime girecek olan genç kadromuzun enerjisi ile birleşecek ve ortaya bugüne kadar hiç esmemiş olan ETSO rüzgarı çıkacaktır. Erzurum potansiyelini işte o zaman gösterecektir. 
“Fikirlerin çarpışmasından hakikat güneşinin doğacağına” inanan bizler, ortak akıl ile ortaya çıkaracağımız fikir ve projeler ile Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın bir kurum olarak varlığını hissettireceğiz. 
İş dünyasında çıkan her sorunun farkında olarak üyelerimize hareket kabiliyeti kazandırmak için adım atacağız, onların problemlerine ETSO’nun problemi, Erzurum’un problemi gibi yaklaşacağız.”(iha) 
Etiketler : etso
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.