SPOR Haber Girişi : 20 Nisan 2011 07:43

ZİLEDE PEYGAMBER VE MERHAMET KONFERANSI

ZİLEDE PEYGAMBER VE MERHAMET KONFERANSI

Zile Belediyesi sinema Salonunu tıklım tıklım dolduran vatandaşlarımız Cumhuriyyet Üniversitesi dekan Yardımcısı Prof.Dr. Kadir ÖZKÖSEnin verdiği konferansta  kutlu nebiye salat ve selamlarını sundular.

Hz. Peygamberin doğumunun 1440. yılı anısına düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen konferansa  Zile KaymakamI Mehmet ERİŞ, Belediye Başkanı Lütfi VİDİNEL,Tokat İl Müftümüz Abdurrahman KOÇAK, resmi ve sivil kurum ve kuruluş yöneticileri ve gönlü peygamber sevgisi ile dolu Zileliler katıldı.

16 Nisan Cumartesi günü akşam saat: 20.00 de düzenlenen Konferans saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Yunus Emre Camii görevlisi Yaşar ÇETİNKAYAnın okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşması yapan İlçe Müftüsü İlyas Akyazı Bizleri bu kutlu doğum programına kavuşturan yüce Allaha hamdü senalar olsun, Alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili peygamberimizi  bir günde bir programda anlatmak mümkün değil. Bu konferanslardan elimizden geldiği kadar istifade etmemiz gerekir.” dedi. İl Müftüsü Abdurrahman Koçak’ta Diyanet işleri Başkanlığımız her yıl Kutlu Doğum Haftasının bir temayı öne çıkarıyor, bu yılki kutlu doğumun ana teması {Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi}. Günümüzde merhametin azaldığını görüyoruz, her gün basından, televizyondan merhametsizlik örneklerini görüyoruz, demek ki biz bir şeyleri kaybediyoruz merhametin kaybolması insanlığın kaybolmasıdır” dedi.

Program sinevizyon gösterimi ve din görevlileri tarafından kaside ve naatların sunumu ile devam etti.Hatibin öz geçmişinin sunumundan sonra kürsüye gelen  Prof. Dr. Kadir Özköse “Kutlu Doğumlar bizim onu andığımız kadar onu anlamamıza da vesile oldu. Bu millet bin yıllık yürüyüşü ile Hz. Resul’e sevdalı idi. 21. yüzyılın eşiğinde Hz. Resul’le yürümeye söz veren özel bir millet olduk, dedi.  Özköse, şiir gibi akıcı üslubuyla, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in hayatından kesitlerle izleyenleri mest etti. Hz.Peygamber ve Merhamet konulu konferansta gelenlere Zile Belediyesi tarafından Peygamberimizden dualar isimli kitapçık dağıtılırken;  İlçe müftülüğü tarafından izleyicilere gül  ve Diyanet Yayınları hediye edildi.

Program sonunda kısa bir konuşma yapan Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel:Hz. Peygamber ve Merhamet konulu konferansı hep birlikte idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz, hepimiz Elhamdülillah Müslüman’ız diyoruz ve övünüyoruz. Acaba sabah eşinizi işe yolcu ederken Hz. Hatice annemiz gibi davranıyor muyuz veya Peygamber efendimiz gibi evimizden ayrılıyor muyuz veya çocuklarımızı Peygamber efendimiz gibi seviyor muyuz Elhamdülillah Müslüman’ız diyoruz. Gıybetle, iftira ile, kinle, nefretle dolu bir toplum içerisinde hep birlikte yaşıyoruz. Elhamdülillah Müslüman’ız diyoruz, rozet Müslüman’ı değil yaşayan Müslümanlar olmak zorundayız “ diye konuştu. Konferans sonunda ilçe müftülüğü tarafından Prof. Dr. Kadir ÖZKÖSE ve Tokat  İl Müftüsü Abdurrahman KOÇAK a, İlçe Kaymakamı Mehmet Eriş, Belediye Başkanı Lütfi Vidinel ve 80 yaşında Kuran-ı Kerimi öğrenen Kadir Yorulmaz’a plaket verildi. Program sunuculuklarını vekil imam-hatipler Selim İBAK ve Serhan ÇEKİÇin yaptıkları program, toplu hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.