SPOR Haber Girişi : 20 Nisan 2011 07:45

ZİLE REŞADİYE KÖYÜNDE KUTLU DOĞUM ZİYAFETİ

ZİLE REŞADİYE KÖYÜNDE KUTLU DOĞUM ZİYAFETİ

Reşadiye köyümüzde gelenekselleşen Kutlu Doğum Programlarının 3. sü yapıldı. Program öncesi camide Mevlid programı icra edildi. Zilemizden seçkin hafızlarıın katıldığı mevlid-i şerife, çevre köylerin cami görevlileri de iştirak etti. Mevlid programının sonunda ilçe vaizi Ahmet DOĞRU, yaptığı konuşmada Peygamberimizin veladetinden bahsetti. Topluca kılınan namazdan sonra ilçe Müftüsü İlyas AKYAZI yaptığı kısa konuşmada, Kutlu Doğumun bu seneki temasının Rahmet ve Merhamet olduğuna işaret ettikten sonra kız çocuklarını küçük yaşlarda evlendirerek onlara merhametsizlik yapıldığını belirtti. Daha sonra okunan Mevlid-i Şerifle iki adet hatm-i şerif ve 130 bin salevat-ı şerifenin duası yapıldı.

Zile Müftülüğü Kutlu Doğum Platformu üyelerinin iştirak ettiği programdan sonra, Reşadiye Kuran kursunda misafirlere ve köy halkına Kutlu Doğum Pilavı, kavurma ve helva ikram edildi. Müftülüğümüz tarafından da çeşitli dini yayınlar hediye edildi.

Zile Müftülüğü olarak, bu güzel geleneği başlatmalarından dolayı Cami İmam-Hatibi Harun CEYLAN ile Muhtar Ahmet ÇAĞILı ve emeği geçen herkesi tebrik ediyor, emeği geçen herkese ve katılımcılara Teşekkür ediyoruz.