SPOR Haber Girişi : 23 Temmuz 2015 22:37

Yüzmeyi öğreniyorlar

Yüzmeyi öğreniyorlar
Yakutiye Belediyesi'nin Yaz Spor Okulları rengarenk, cıvıl cıvıl devam ediyor. 6-14 yaş arası 150 çocuk, uzman eğiticilerin gözetiminde keyifli bir kurs dönemi geçiriyorlar.
Yakutiye Belediyesi'nin Yaz Spor Okulları rengarenk, cıvıl cıvıl devam ediyor. 6-14 yaş arası 150 çocuk, uzman eğiticilerin gözetiminde keyifli bir kurs dönemi geçiriyorlar. 2 aylık kursun ardından çocukların denizde rahatlıkla ve güvenli olarak yüzebileceklerini belirten eğiticiler, çalışmaların keyifli geçtiğini belirttiler. Belediye Başkanı Ali Korkut, çocukların yüzme çalışmalarının aynı zamanda yaz tatilini bir şey öğrenerek ve keyifli geçirmeleri açısından önemli olduğunu söyledi. 
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Erzurum'un çocuklarına yaz tatili hediyesi olarak her yıl düzenledikleri Yaz Spor Okulları'nın 5 ayrı dalda sürdürüldüğünü belirtti. Özellikle ilgi gören yüzme kursunun kontenjanın üzerinde öğrenci aldığını ifade eden Başkan Korkut, "Çocuklarımıza yaz tatilinde ne hediye edebiliriz. 
Büyük kamplar yapma şansımız olmuyor, ancak spor aktivitelerini içeren kurslarla onları bir dalda eğitirken, aynı zamanda tatilin keyifli geçmesini sağlıyoruz. Ailelerde bu işten çok memnunlar. Havuzda sıkıntı olmasa, yüzme dalında 500 veya 1000 katılımcı olacak. Ancak havuz nedeniyle belirli bir sınır koymak durumundayız. 100 öğrenci kontenjanımız vardı, 150 'ye ulaştık. Bizim çocukların yüzme öğrenip, deniz kenarında mahzun kalmalarının da önüne geçiyoruz. Kurslar çok keyifli geçiyor. Onların gülen yüzlerini görmek bizi mutlu ediyor" dedi.
Yüzme kursuna katılan 150 dolayında çocuk, yüzmede belirli seviyeye ulaştılar. Kurs eğitmenleri, öğrencilerin temel yüzme tekniklerini öğrendiklerini, bir süre sonra kollukların çıkarılarak öğrenilen tekniklerin kolluksuz deneneceğini belirtiyorlar. Oldukça keyifli geçen kurslarda renkli görüntüler oluşuyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.