SAĞLIK Haber Girişi : 27 Nisan 2016 15:53

YAKUTİYE PERSONELİ ARTIK İLK YARDIM UYGULAYABİLECEK

YAKUTİYE PERSONELİ ARTIK İLK YARDIM UYGULAYABİLECEK
Yakutiye Belediyesi, personeli için ilk yardım eğitimi düzenledi.
Yakutiye Belediyesi, personeli için ilk yardım eğitimi düzenledi. 20 saatlik program süresince belediye personeli teorik ve pratik olarak ilk yardım eğitimi aldı. Belediye Başkanı Ali Korkut, insanların yoğun olarak uğradığı kurum olmaları nedeniyle ilk yardımın önemli olduğuna değindi. 
Yakutiye ilçe Belediyesi belediye personelini ilk yardım eğitim programından geçirtiyor. Yakutiye Belediyesi ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında yapılan protokol gereği Burak İlke Eğitim Merkezi uzman eğitimcileri tarafından belediye personeline 16 saat teorik ve 4 saati pratik olmak üzere eğitim veriliyor. Personel, teorik derslerin yanı sıra pratikte mankenler üzerinde ilk yardıma dair uygulama görüyorlar. Hizmet içi eğitim programı kapsamında yapılan eğitimlerin süreceğini belirten Belediye Başkanı Ali Korkut, "Belediyeler halkın yoğun olarak uğradığı kamu binaları. Her gün yüzlerce insan geliyor, işini görüp dönüyor. Her yaşta ve çeşitli sağlık sorunu olan insanlar da belediyelere geliyorlar. Biz bunu da dikkate alarak olası durumlarda personelin sağlık ekipleri gelinceye kadar ön müdahale yapabilir beceriye sahip olmasını istiyoruz. Bu bağlamda ilk yardım eğitimi verdiriyoruz. İnşallah ihtiyaç duyulmaz ama, olası kazalarda veya rahatsızlıklarda ilk yardımı bilinçli yapacak bir yapıya ulaşmış olacağız" dedi.
Boğulmalarda, kanamalarda, yaralanmalarda, zehirlenme ve kırıklarda, kalp krizi gibi sorunlar için ilkyardım konuları da içeren eğitimi veren Metin Tekin, derslerde temel hedefin insanların ilk anda karşılaştıkları soruna dair temel bir ilgiye sahip olmalarını sağlamak, yapılabilecek veya yapılmaması gereken müdahalelerde bilinçlenmeyi artırmak olduğunu söyledi. Metin Tekin, "Temel yaşam desteği, insan vücudu, solunum yolu teknikleri vb. konularda eğitim veriyoruz. Belediye Başkanımız Ali Korkut'un duyarlılığı ile doğru bir şey yapıyoruz. 16 saat teorik, 4 saat uygulama ve sınav olmak üzere sertifikalı bir eğitim yapıyoruz" şeklinde konuştu.
Etiketler : yakutiye
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.