ERZURUM Haber Girişi : 27 Temmuz 2016 12:47

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'tan şehitlere vefa

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'tan şehitlere vefa
"En güzel projeden 2 daire şehit ailelerine verilecek"
Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediyesi, FETÖ/PDY tarafından yapılan hain kalkışmada bombalanan Ankara Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığı'nda şehit olan Özel Harekat Polisleri Yakup Sürücü (29) ile Murat Ellik(25)'in ailelerine ev hediye ediyor. Belediye Başkanı Ali Korkut, "Onlar demokrasi tarihimizin şehitleri, ne yapsak azdır. Belediye olarak gerçekleştirdiğimiz en güzel projemizden iki şehidimizin ailesine birer daire hediye ediyoruz." dedi. 
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Erzurum'un en gözde projesi "Yeşil Yakutiye Konutları"ndan 15 Temmuz Demokrasi şehitlerinin ailelerine daire hediye edeceklerini açıkladı. Ali Korkut, bir ilke imza atarak Türkiye genelinde büyük vefa örneği ortaya koyuyor. 15 Temmuz gecesi Milli iradeye karşı bir kalkışma yaşandığını hatırlatan Ali Korkut, "Allah'a hamd olsun ki, Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliği, Başbakanımız, hükümetimizin, İçişleri Bakanımızın gayretleri, milletimizin basireti, tüm siyasi parti liderlerimizin demokrasinin yanında yer alan tavırları, Emniyet teşkilatımızın gayretleri, TSK'nın çoğunluğunun bunların karşısında durmasıyla hainler derdest edilmiş ortadan kaldırılmıştır" dedi.
Erzurum'un 2 şehidine sahip çıktı
Belediye Başkanı Korkut, "Yakup kardeşimiz senelik izinde, hain kalkışmayı öğrenince görev yerine dönüyor. Müdürüne, 'mutlaka benimde sizin yanınızda olmam gerekiyor" diyor. O gecede şehit oluyor. İki şehit ailemize de gittiğimde gördüğüm manzara çok önemliydi.
İki evde şehit evi değil, sanki bir düğün evi gibiydi. Aileler, Rabbime şükürler olsun ki şehitlik mertebesiyle evlatlarımız şehit oldular diyorlar. Yakup'un kardeşleri, İçişleri Bakanımıza ulaşın Yakup'un yerini doldurmak istiyoruz diyorlar. Yakup'un eşinin bir ifadesi çok önemliydi. Kendi aralarında konuşurken Yakup 'ben şehit olursam devlet sana mutlaka sahip çıkar' demiş. Oda Allah korusun, niye şehit oluyorsun da böyle kelimeler ifade ediyorsun demiş. Kendilerine bir ev vereceğimizi ifade ettik. Şehidimizin eşi, 'Yakup'un dediği gibi işte devlet yanımızda' dedi. Çok duygulu anlar yaşadım.
En güzel kentsel dönüşüm projesi
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, "Erzurum'un en büyük kentsel dönüşüm alanı üzerinde yükselen Yeşil Yakutiye Konutları projemiz, 550 konut yapılıyor. Bölgenin en önemli projesi. Yaklaşık 30 dönüm büyüklüğünde yaşam alanı bulunuyor. Erzurum'un en prestijli projesi. Allah nasip ederse bu sene sonu itibariyle tamamen bitmiş olacak. Sağlık Bakanımıza da aktardım, bizim burada 130 dairemiz var. İki dairemizi Meclisimizde alacağımız karar ile iki vatanperver şehidimizin ailelerine hediye etmek istiyoruz. Bakan Akdağ, "Ali onlara ne yapılsa azdır. Şuan itibariyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti ayaktaysa, demokrasi ayaktaysa onların sayesinde oluyor ifadesini kullandılar. Bizde ilk defa Türkiye'de Yakutiye Belediyesi olarak bu iki kardeşimiz, iki şehidimize iki evi hediye edeceğiz.
Şehidimiz Yakup'un eşine, Murat'ın da anne babasına olmak kaydıyla tapularını hazırlayacağız ve teslim edeceğiz. Şehitlerinin birisi Yakup ve diğeri Murat kardeşimiz. Allah mekanlarını cennet etsin. Şefaatlerine de bizleri nail etsin." şeklinde konuştu.
Etiketler : korkut
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.