GÜNDEM Haber Girişi : 23 Mayıs 2016 01:29

...Ve resmen YILDIRIM dönemi başladı

...Ve resmen YILDIRIM  dönemi başladı
AK PARTİ, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ardından 3. genel başkanını dün yapılan olağanüstü kongrede seçti.
AK PARTİ, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ardından 3. genel başkanını dün yapılan olağanüstü kongrede seçti. Olağanüstü kongreye tek aday olarak giren Binali Yıldırım AK Parti'nin yeni genel başkanı ve Başbakan oldu. Yıldırım yaptığı konuşmada, "Sayın Cumhurbaşkanım, söz veriyoruz sevdan sevdamız davanız davamız, yolunuz yolumuzdur." dedi.
Vatandaşlar, AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nin yapılacağı Ankara Arena Spor Salonu'nu doldurdu.
AK Parti Genel Başkanlığına, bin 405 delegenin oyuyla, İzmir Milletvekili ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım seçildi.
AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde tek genel başkan adayı olan Binali Yıldırım salona geldi. Büyük bir coşku ile karşılanan Yıldırım'la delegeler ve partliler fotoğraf çektirmek için adeta birbirleriyle yarıştılar.
AK Parti'nin genel başkanları Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu ile 3. Genel Başkan adayı Yıldırım'ın fotoğrafları da kongre salonuna asıldı. Kongrenin ana teması 'Kutlu Yürüyüşe Devam' mesajı olacak. Yıldırım'ın konuşmasında yeni yol haritası, vaatler ve yeni reformlara ilişkin açıklamalar yapacağı bildirildi.
Yıldırım, hükümeti kurmakla görevlendirilmesinin ardından perşembe günü MGK toplantısında Başbakan olarak görev alacak.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN 
MESAJI AYAKTA ALKIŞLANDI
AK Parti'nin kurucu genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajı konre katılımcıları tarafından ayakta dinlendi. AK Parti'nin 13 yıılık geçmişini ve icraatlarını anlatan video delegeler tarafından coşku ile izlendi. Videoda aday olmayacağını açıklayarak kongre karrı veren Ahmet Davutoğlu'na teşekkür edilmesi salonun tamamının alkısışını alması dikkatlerden kaçmadı.
BİNALİ YILDIRIM'DAN 
COŞKULU KONGRE KONUŞMASI
AK Parti Genel Başkan Adayı Binali Yıldırım,konuşmasında zaman zaman sesinin kısılmasına rağmen yeni Anayasa ve başkanlık sistemiyle ilgili mesajlar vererek, "Başkanlık sistemini yeni Anayasa'yı getirmeye hazır mısınız? Bugün yapmamız gereken en önemli iş, fiili durumu yasal hale getirmek. Anayasayı, bu laf karışıklığını sona erdirmektir. Bunu yolu yeni Anayasa ve başkanlık sistemi" dedi. Konuşması sırasında sık sık sesi kısılan Yıldırım, "Sesime inat sizinle muhabbet etmeye devam edeceğim. Sesler kısılabilir ama gönlüden gönüle giden yolları kimse engelleyemez" ifadelerini kullandı.
AK Parti'nin tek genel başkan adayı Binali Yıldırım, yaptığı konuşmada terörle mücadele ve başkanlık sistemi vurgusu yaptı. Sesi kısıldığı için konuşması sık sık kesilen Yıldırım, "Sesime inat sizlerle konuşmaya devam edeceğim. Sesim kısılabilir ama gönülden gönüle giden yolları hiç kimse engelleyemez" dedi.
"SEVDAN SEVDAMIZ, YOLUN YOLUMUZ"
"AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'ne hoşgeldiniz, şerefler getirdiniz. Bu güzel günümüzü, bu demokrasi şölenimizi, hizmet andımızı tazeleyeceğimiz gelen misafirlerimize teşekkür ediyorum.
Sözlerimin hemen başında; şahsımın da kurucular arasında bulunduğum partimizin liderimiz, aydınlık Türkiye'nin mimarı Recep Tayyip Erdoğan'ı saygıyla selamlıyorum. Recep Tayyip Erdoğan bir dava adamıdır, büyük Türkiye'nin yılmaz savunucusudur, başımız dik gururla ben Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşıyım dedik, bundan sonra da demeye aynen devam edeceğiz. Söz veriyoruz; sevdan sevdamız, davan davamız, yolun yolumuzdur. Recep Tayyip Erdoğan'dan bayrağı devralarak partimizi bugünlere getiren Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na teşekkür ediyor, saygılarımızı sunuyoruz. İlk başbakanımız Abdullah Gül'e teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Partimizin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nin başarılı ve verimli geçmesini, vatanımıza ve milletimize hayırlar getirmesini Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum'' dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.