GÜNCEL Haber Girişi : 14 Mayıs 2015 12:20

Valiler tarih turunda

Valiler tarih turunda
Vali Dr. Ahmet Altıparmak, KUDAKA toplantısı için Erzurum'a gelen Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ve Bayburt Valisi Yusuf Odabaş'a Uzun Ahmet Tabyalarını gezdirdi.
Vali Dr. Ahmet Altıparmak, KUDAKA toplantısı için Erzurum'a gelen Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ve Bayburt Valisi Yusuf Odabaş'a Uzun Ahmet Tabyalarını gezdirdi. Erzurum'u 2. Çanakkale olarak nitelendiren Vali Altıparmak, ''Erzincan ve Bayburt'ta eğitim gören öğrencilerinde Erzurum'a gelerek bu tarihi yerleri görmelerini arzuluyoruz'' dedi.
VALİ Dr. Ahmet Altıparmak, dün KUDAKA toplantısına katılmak için Erzurum'a gelen Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ve Bayburt Valisi Yusuf Odabaş,la birlikte Uzun Ahmet Tabyalarında incelemelerde bulundu. Osmanlı-Rus harbinde şehrin savunmasında önemli yer tutan tabyaların koruma altına alınacağını belirten Vali Altıparmak, Erzincan ve Bayburt'lu öğrencilerinde Erzurum'a gelerek bu tabyaları görmeleri gerektiğini söyledi.
VATAN savunmasında tabyaların önemine dikkat çeken Vali Altıparmak, "Buralarda göğüs göğüse çarpışmalar yaşandı. Erzurum'a ilk geldiğim günde söyledim. Burası ülkenin 2'nci Çanakkalesi'dir. Böyle onlarca tabyalarımız var. Türkiye'nin dört bir tarafından vatandaşlarımızın gelip buraları görmelerini arzu ediyorum"dedi. Misafir valilerde bölgedeki hiçbir eserin kaderine terk edilmeyeceğini belirterek, atalarımızın miraslarına sahip çıkacağız"dediler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.