Haber Girişi : 10 Ocak 2019 13:50

Vali Memiş Erzurum’un röntgenini çekti

Vali Memiş Erzurum’un röntgenini çekti

10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle, bu sabah Erzurum’da görev yapan gazetecilerle kahvaltılı toplantıda buluşan Vali Okay Memiş, Erzurum’daki iki ayı bulan görev süresine rağmen şehre dair çok ciddi değerlendirmelerde bulundu.

Özellikle Yakutiye Belediyesi’nin kentsel dönüşüm kapsamında yaptığı hizmetlerin altını kalınca çizen Vali Memiş, Başkan Ali Korkut’a, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e teşekkür etti ve Yakutiye sınırları içinde Ali Korkut’un şehre ciddi bir vizyon kazandırdığını söyledi.

Öğretmenevi’nde gerçekleşen toplantıda Vali Memiş, Erzurum’un iktisadi ve sosyal alanda olması gerektiği yerde olmadığını ama bunun için henüz geç kalınmış sayılamayacağını söyledi.

Erzurum’un hayvancılıkta bir numaraya yerleşmemesi için aslında ciddi bir engel bulunmadığının altını çizerek, “Yapılması gereken şeyler bellidir, daha çok çalışıp daha çok üreteceğiz ve Allah vergisi bu meralarımızı hayvancılığın gelişmesi için kullanacağız” dedi.

Erzurum’un kalkınma yolunda izlemesi gereken yol haritasını anlatan Vali Memiş, bir numaraya hayvancılığın, iki numaraya turizmin, üç numaraya da imalat sektörünün konulması gerektiğini işaret etti.

Erzurum’un bir memur kenti olduğunu bunun kötü bir şey olmadığını ama aslolanın üretim olması gerektiğini vurgulayan Memiş, “Bir şehirde organize sanayi müdürlüklerinin sayısı ne kadar çoksa o şehrin ekonomisi gelişmiştir demektir. Erzurum’da ikinci organize sanayinin kısa sürede hayata geçmesi ve büyümesi için şehir olarak topyekün bir seferberlik başlatmalıyız” şeklinde konuştu.

Erzurumspor’dan belediye çalışmalarına, üniversiteden sağlık kuruluşlarına kadar pek çok alanda şehrin çok ciddi bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Vali Okay Memiş, “Erzurumspor’an süper ligde devam etmesi için herkes elinden geleni fazlasıyla yapmalıdır. Bu şehir ülke için hayati değerde öneme sahip bir şehirdir. Dolayısıyla burada turizmin ve kayak sektörünün gelişmesi de şehrin ortak paydasıdır. Erzurum’u kayakta bir numara yapmak gibi bir hedefimiz olmalıdır” dedi.

Önümüzdeki baharla birlikte Hilton Oteli’nin Erzurum’a geleceğini ve şehir merkezinde beş yıldızlı bir otel yapacağını bildiren Vali Memiş, “Ben buraya iş yapmaya geldim. Farkındayım birileri dedikodu çıkarıp haketmediğimiz eleştirileri yapacaktır. Bu hiç umurumda değil. Benim bütün meselem bu şehre hizmet etmektir. Sayın Cumhurbaşkanımız bizden bunu bekliyor ve insanlara hizmet etmemizi emrediyor. Erzurum’da bazı çevreler çok çabuk sorun üretebiliyor. Ben bürokratlarıma da söyledim, iş yapan, çalışan kalır bize ayak uyduramayan çekip gider. Biz buraya yiyip içip eğlenmeye gelmedik. O dönemler çok gerilerde kaldı. Erzurum’un üreten, çalışan ve şehre artı değer kazandıran insanlara ihtiyacı var. Hedefimiz bu şehre hamle yaptırmaktır. Buna engel olmak isteyenler bizden gerekli cevabı bulur. Erzurum sahip olduğu potansiyelleri açısından hiç kimsenin yabana atamayacağı bir şehirdir. Havaalanı ise havaalanı, üniversiteler ise üniversiteler, kış turizmi ise kış turizmi, sağlık kuruluşları ise sağlık kuruluşları onlarca zenginliğimiz var. Bunları kolektif biçimde geliştirmek ve daha da ileriye taşımak zorundayız. Yeni organize sanayinde istihdam ağırlıklı tekstil yatırımlarına, mobilya üretimine ve tarımsal gıda üretimine ağırlık vermeliyiz. Sadece memur şehri olmakla bir yere varamayız. Bu şehrin basını bu şehrin gelişmesi için var gücüyle hizmet etmek zorundadır. Biz yöneticiler de bu gayreti görüp aynı yolda koşmak zorundayız. Erzurum’a bir milyon turistin gelmemesi için hiçbir engel yoktur. Yeter ki, şehrin sosyal yapısını buna göre düzenleyelim” dedi.
Etiketler : şener
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.