EĞİTİM Haber Girişi : 28 Aralık 2016 01:31

Vali Azizoğlu: Okulları kapatmak marifet değil

Vali Azizoğlu: Okulları kapatmak marifet değil
Vali Seyfettin Azizoğlu, kar ve soğuktan dolayı okulların kapatılmasının marifet olmadığını belirterek, "Eğer okul kapalıysa bu benim başarısızlığım, beceriksizliğimdir. Okulu açık tutmakla mükellefim. Gerekiyorsa çocuklarımızı sırtımızda taşırız
Vali Seyfettin Azizoğlu, kar ve soğuktan dolayı okulların kapatılmasının marifet olmadığını belirterek, "Eğer okul kapalıysa bu benim başarısızlığım, beceriksizliğimdir. Okulu açık tutmakla mükellefim. Gerekiyorsa çocuklarımızı sırtımızda taşırız okullarına götürürüz" dedi. 
Kar yağışı ve soğuk havaların etkisiyle gündeme gelen okulların tatil edilmesi konusuyla ilgili konuşan Vali Seyfettin Azizoğlu, "Samimi olarak şunu ifade edeyim. Bizim görevimiz okulları açık tutmak ve çocuklarımızın eğitim almasını sağlamaktır. Çünkü müfredatın süresi okullarına açıldığı tarihten kapanacağı tarihe ancak bitiyor. Biz resmi tatillerin dışında kar yağdı, yağmur yağdı diye tatil yapmaya başlarsak onların konularını öğrenmelerine mani olmuş olacağız. Bizim görevimiz çocuklarımızın eğitimini tam yapmalarını ve tüm konuların öğrenmelerini sağlamaktır" diye konuştu.
Okulların tatil edilmesine sıcak bakmadığını belirten Vali Azizoğlu, "Okulları kapatan, tatil eden bir idareci bence iyi bir idareci değildir. Yollarımızı açmamız lazım. Çocuklarımızın önündeki bütün engelleri kaldırmamız lazım. Okulun da sürekli sıcak olmasını sağlamamız lazım. Okullarımızın hafta sonu da dahil olmak üzere 24 saat sıcak olması konusunda talimat verdim. Gerekiyorsa çocuklarımızı sırtımızda taşırız okullarına götürürüz. Okulların kapatılmasını ben bir marifet olarak görmüyorum. Eğer okul kapalıysa bu benim başarısızlığım, beceriksizliğimdir. Erzurum hakikaten çok soğuk. Bu sene de geçmiş yıllara göre çok soğuk oldu ama ben okulu açık tutmakla mükellefim" şeklinde konuştu.
Okullarda ilk ders saatini okuma saati yaptıklarını hatırlatan Vali Azizoğlu, "Okuma saatini de başlattık ki olur da taşımayla uzak yerden gelen çocuklarımız gecikebilir. İlk saat okuma saati olsun ikinci saat konularını görsünler. Ayrıca sabah geldiğinde hem o sabahın soğukluğunun giderilmesi hem de ısınmasının rahatlanması için ilk saati okuma saati yaptık" dedi.
Azizoğlu, "Sosyal medyadan öğrenciler tarafından gönderilen mesajları arkadaşlar getiriyorlar bana. Güzel mesajlar da geliyor çocuklarımızdan. Böyle zeka ürünü mesajlar da var çok da hoşuma gidiyor. Ama yine söyleyeyim benim işim okulları açık tutmaktır" ifadelerini kullandı.
Yaklaşan Avrupa Gençlik Kış Olimpiyatlarıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Vali Seyfettin Azizoğlu, "40 ülke katılacak. Bununla ilgili bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Eksik hiçbir tesisimiz yok. Bu, bölgemize önemli bir katkı sağlayacak bir faaliyet. Çünkü Erzurum Palandöken Ejder 3200 olarak Türkiye'nin en önemli kış turizmi markası haline geldi. Bu markayı da olimpiyatlarla beraber tescillemiş olacağız. Gelecek misafirlerimize, sporcularımıza güzel günler geçirteceğimize inanıyorum. Halkımızın da güzel yarışmalar izleyeceğini inanıyorum. Bununla ilgili bütün tedbirleri aldık ve her haftada bununla ilgili toplantı halindeyiz. Bu olimpiyatı güzel bir şekilde geçireceğimize inanıyorum" diye konuştu.

Etiketler : vali
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.