SAĞLIK Haber Girişi : 11 Eylül 2020 10:58

Vaka sayısı düşmüyor! Yoğun bakım doluluk oranı % 35

Vaka sayısı düşmüyor!  Yoğun bakım doluluk oranı % 35
Temmuz ayından itibaren hızlı bir artışa geçen korona salgını Erzurum’u kasıp kavurmaya devam ediyor.

Yetkililerden edinilen bilgiye göre, Erzurum’da günlük pozitif vaka sayısı 300 ile 400 arasında seyrediyor. Koronadan ötürü ölen kişi sayısı ise günlük 6-7 arasında. Yetkililer, test sonuçları pozitif çıkan hastaların çok ağır olmayanlarının ilaç verilerek evlerinde karantina altında tutulduğunu bildirdi.

Halen pandemi hastanesi olarak gece gündüz hizmet veren Bölge Eğitim Hastanesi’nde yoğun bakım yüzde 35 doluluk oranı ile çalışıyor. Hastanede yatak sorunu olmadığını dile getiren yetkililer bir kez daha vatandaşları maske ve fiziki mesafe konusunda uyardı.

Öte yandan Erzurum Valiliği vaka sayısının düşmemesi üzerine denetim ve kontrolleri sıklaştırdı. Kurallara uymayan vatandaşlar cezai işlemle karşı karşıya kalıyor. Ekipler özellikle insanların toplu bulundukları mekanları aralıksız denetliyor. Maske takmayıp fiziki mesafe kurallarına uymayanlara anında idari para cezaları uygulanıyor. (Palandöken)

Etiketler : korona
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.