MAGAZİN Haber Girişi : 04 Ekim 2018 11:12

Ünlü oyuncu hayatını kaybetti!

Ünlü oyuncu hayatını kaybetti!
Bir süredir yoğun bakımda olan oyuncu hayatını kaybetti.
Avrupa Yakası dizisindeki Saadettin Yerebakan rolüyle gönüllere taht kurmuş ünlü oyuncu Yıldırım Öcek yaşamını yitirdi. Avrupa Yakası dizisindeki Saadettin Yerebakan rolüyle gönüllere taht kurmuş ünlü oyuncu Yıldırım Öcek yaşamını yitirdi.

Ölüm haberini oyuncu İrfan Kangı aktardı. Kangı, "Bir güzel adamı, bir şahane adamı daha kaybetmişiz bugün.Neşeli bir şekilde oyuna hazırlanırken geldi acı haber. Bu akşam tüm alkış ve kahkahalar,dualarımızla Yıldırım abimize.Ruhu şad mekanı cennet olsun" dedi.

Yıldırım Öcek, 16 Haziran 1952 tarihinde İstanbul`da doğmuştur. Tam adı Ahmet Yıldırım Öcek`dir. Liseden mezun olduktan sonra tahsil hayatına devam etmedi. Memurluk yaptı, düğün salonlarında, barlarda komedyenlik yaptı. Televizyona ilk Atilla Arcan ve Yalçın Menteş ile adım attı. Sahne hayatına 11 yaşında Harbiye Orduevi`ndeki bir düğün ile başladı. Armoni ve akordeon ile güldürütarzında stand up yaptı. Halk Eğitim`den tiyatro eğitimi aldı. 1975 yılında ilk oynadığı tiyatro oyunu Necati Cumalı`nın eseri "Nalınlar" adlı oyun olmuştur. Profesyonel anlamda ilk oyununu Nejat Uygur tiyatrosunda yaptı. Oyunculuğu ondan öğrendi. Çoğunlukla zengin adam, patron rollerinde oynadı. 2011 yılında arkadaşları ile beraber kurdukları bir toplulukla `Kim Öle Kim Kala` adlı tiyatro oyunu ile turnelere çıktı. (iha)
Etiketler : vefat
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.