GÜNDEM Haber Girişi : 28 Mart 2015 07:58

Üniversiteli öğrenciler imza KAMPANYASI BAŞLATTI

Üniversiteli öğrenciler imza KAMPANYASI BAŞLATTI
Üniversiteli öğrenciler imza KAMPANYASI BAŞLATTI
Erzurum'da İletişim Fakültesi öğrencisi 17 yaşındaki Mukaddes Yasan'ın halk otobüsünün altında kalarak hayatını kaybetmesi üzerine Atatürk Üniversitesi öğrencileri "Başka Mukaddesler Ölmesin. Trafik Terörüne Hayır" sloganıyla imza kampanyası başlattı. 
Erzurum kent merkezinde iki gün önce saat 20.00 sıralarında meydana gelen trafik kazasında yolun karşısına geçmek isterken halk otobüsünün altında kalan Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü öğrencisi 17 yaşındaki Mukaddes Yasan feci şekilde can verirken, arkadaşı Elif Çelebioğlu (17) ise yaralanmıştı. Olayın ardından kentte trafik terörüne karşı üniversite öğrencileri adeta topyekün seferberlik başlattı. Öğrenciler yürüyüş ve oturma eylemi yaparak trafik terörüne dikkat çekmeye çalıştı. Atatürk Üniversitesi öğrencileri sosyal medya üzerinden de "Başka Mukaddesler Ölmesin. Trafik Terörüne Hayır" sloganıyla imza kampanyası başlatarak 1 günlüğüne toplu taşıma araçlarına binmeme kararı aldı.
Öğrenciler sosyal medya üzerinde oluşturdukları imza kampanyasında, "Erzurum'da yolun karşısına geçmeye çalışan Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri Mukaddes Yasan ile sınıf arkadaşı Elif Çelebioğlu'na, şehir içi yolcu taşımacılığı yapan 25 H 0019 plakalı otobüs çarptı. Otobüsün altında sürüklenen Mukaddes Yasan, feci şekilde olay yerinde can verdi. Arkadaşı Elif Çelebioğlu ise yaralandı. Geçen sene de bir üniversite öğrencisi kampüs içerisinde trafik canavarının kurbanı oldu. Erzurum'da halk otobüsleri insanlara gerekli hassasiyeti göstermiyor. Hız ihlali oldukça fazla. Yaya önceliği önemsenmiyor. Trafik çarpışmaları sonucu meydana gelen ölümler ve yaralanmalar, bir halk sağlığı sorunudur ve bu sorun "İnsan Hakları İhlali" olarak ele alınmalıdır. Yollar kamu malıdır ve insanlar arasında bir iletişim ağı oluşturur. Araçlara tanınan ayrıcalığın yayalara da tanınmasını istiyoruz. Bu yüzden ulaşım planlamalarında yaya öncelikli çalışmalar bekliyoruz" diye belirttiler.
Erzurum'da çeşitli tarihlerde kavşaklarda meydana gelen trafik kazaları MOBESE kameralarına saniye saniye yansıdı. MOBESE'ye yansıyan görüntülerde sürücüler ve yayaların dikkatsizliklerinin kazalara davetiye çıkardığı görüldü. Kazalarda yolun karşısına geçmeye çalışan bir yayanın yolun ortasında kararsız kalması üzerine aracın çarpması sonucu havada takla atarak ağır şekilde yaralandığı, bazı araçlarında kırmızı ışık ihlali yaparak başka araçlara çarptıkları gözlendi.
HALK OTOBÜSÜ SÜRÜCÜSÜ TUTUKLANDI
Erzurum'da üniversite öğrencisi 17 yaşındaki Mukaddes Yasan'ın ölümüne Elif Çelebioğlu'nun yaralanmasına neden olan halk otobüsü şoförü tutuklandı. 
Olay sonrası gözaltına alınan sürücü Muammer Ö., dün akşam saatlerinde adliyeye sevk edildi. Muammer Ö., "Taksirli ölüme sebebiyet vermek" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Etiketler : imza
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.