SAĞLIK Haber Girişi : 30 Eylül 2011 12:36

Ünaldı, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle mesaj yayınladı.

Ünaldı, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle mesaj yayınladı.

Adana Diyanet Sen İl Başkanı Mustafa Ünaldı;Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle  mesaj yayınladı.

   Toplum açısından son derece önemli olan camiler ve din görevlilerinin toplumdaki yeri ve önemine dikkat çekmek, onların gerçek işlevini ortaya koymak, sıkıntılarını dile getirmek ve çözüm  önerileri  sunmak, camilerin  daha  işlevsel hale gelmesini  sağlamak  gibi  ihtiyaçlar  “Camiler  ve  Din  Görevlileri”  haftasının  kutlanmasına zemin  hazırlamıştır. Toplumsal  bir ihtiyaçtan doğan Camiler ve Din Görevlileri Haftası 1986 yılından beri 1-7 Ekim tarihlerinde kutlanmaktadır.

Mustafa Ünaldı, İbadetler ferdi olarak yapıldığı gibi bir kısmı da toplu olarak yapılır. Toplu ibadet mekânları camilerdir.  Zaten  cami,  kelime  manası olarak "Toplanma Yeri" demektir. Bu topluluğu sevk ve  idare  eden  birilerinin  olması  tabiidir.  İmam  Hatipliğin  kaynağı  da  buradan  başlar.    Topluluğu  sevk ve idare eden imam; önder, rehber, liderlik eden kişi anlamlarına gelmektedir. Peygamber Hz. Muhammed (SAV) Efendimiz ile başlayan ve günümüze kadar uzanan süreçte imamlık da çeşitli değişimler geçirmiştir. Bizde öyle bir camii anlayışı var ki; içinde dünya kelamı konuşulmayan, sadece namazın kılındığı sonrada dağılarak işinin başına geçildiği, yaşlı ve emeklilerin sığınağı halindeki bir mekan olarak telakki edilmektedir.

Ünaldı, Biz öyle bir camii arzuluyoruz ki; içinde her türlü aktivitenin mevcut olduğu bir yer olsun. Gerçek hüviyetine kavuşmuş bir camii arzuluyoruz. Tıpkı Hz. Resulullah’ın (s.a.v.) uygulamasındaki gibi. O mescit, ev, eğitim ve öğretim yeri olarak 3 bölümden oluşturmuştu camiyi. Madem ki Resulullah(s.a.v) bize örnektir. Yapılan camiler çok amaçlı hizmet sunmalı, camide okuma salonu, çok amaçlı konferans ve panellerin yapıldığı salon, misafirhane, Kur’an kursu,  aş evi gibi hizmetleri sunmalıdır. Yani tam anlamıyla bir kültür merkezi haline getirilmelidir.

  Ünaldı Cami, birlik ve beraberliğimizin sağlandığı kutsal mekanlardır. Cami, huzur iklimi ve manevi sığınaktır. Cami, manevi hastalıkların şifa kaynağı, ilahi çağrı ve davetin yapıldığı yerlerdir. Camiler, bir eğitim merkezidir. Bu kutsal mekanların belirtilen işlevi etkin bir şekilde ifa etmesi için, samimi ve özverili hizmet eden, dininin görevlisi, imamın payı büyüktür. İmam bilgili becerikli, hoşgörülü, paylaşımcı, sosyal ve kültürel aktivitelerde yer almalı, cemaat ve çevresine örnek teşkil etmelidir. Zengin, fakir, işçi memur, kültürlü cahil, her kesime hizmet ettiğinin bilinci ve şuuru ile hareket etmeli, hizmetinde sevgiyi esas almalıdır.

Ünaldı,Camiler ve Din Görevlileri Haftanız tebrik ediyor, Saygı ve hürmetlerimle sunuyorum” dedi.