SAĞLIK Haber Girişi : 21 Ağustos 2013 08:57

Umut kapısı açıldı

Umut kapısı açıldı

Atatürk Üniversitesi, Tıp Fakültesi Tüp Bebek Merkezi açıldı 

Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Tüp Bebek Ünitesi Sorumlusu Doç. Dr. Bünyamin Börekçi yaptığı konuşmada, açılan Tüp Bebek Merkezi`nin sadece Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri için değil bütün Türkiye için bir çözüm merkezi olabileceğini vurguladı. Börekçi, "Türkiye`nin en köklü üniversitelerinden biri olan üniversitemiz, bir yüksek öğretim kurumu olarak bütün işlevlerini yerine getirirken, bölgenin kalkınmasına ve önemli sorunlarının çözümüne yönelik etkinliklerini de sürdürüyor. Ülkemizin en eski tıp fakültelerinden biri olan fakültemiz, Tüp Bebek Ünitesi ile de çocuk hayali kuran ailelere oldukça hesaplı bir umut kapısı açmıştır. 15 yıl önce başlayan bu süreç, bu projenin 6 ay önce hayata geçirilmesi ile önemli bir kazanım noktasına ulaşmış ve Başkent`in doğusunda bir kamu hastanesi bünyesinde bulunan tek Tüp Bebek Ünitesi halkın hizmetine sunulmuştur. Yolun başında olduğumuzun bilincindeyiz. Başarının sürmesi ve kalıcı olabilmesi için fiziksel, teknolojik ve akademik donanımın sürekli geliştirilmesi gerektiğini vurgulamak istiyorum. " ifadelerini kullandı.

"MÜFREDATIMIZI GÜNCELLEDİK"

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özkan Polat, fakülte hakkında bilgi vererek, "Bazı değişiklikler ve yenlikler yaptık. Müfredatımızda olumlu güncellemeler yaptık. Bunu faydalı olacağını düşünüyorum. Yeni yılın iyi geçmesini diliyorum." diye konuştu.

"SAĞLIK ALANINDAKİ PROJELERE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ"

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Türkiye’nin en iyi hastanelerinden biri olduklarını kaydederek şunları söyledi: "Söz konusu insan hayat olduğu için sağlık talepleri ve projelerine büyük önem veriyoruz. Tüp Bebek Merkezi’nin 15 yıllık serüveninde bununda etkisi var. Sağlık hizmetlerindeki kalite gün geçtikçe artmaktadır. Bu alanda geri kalmamız söz konusu olamaz. Sağlık hizmetleri hızlı gelişiyor. Bize düşen de bu gelişen hizmetleri ve teknolojiyi uygulamak. Bugün yaptığımız açılış bunun en güzel örneğidir. Kısa bir zaman içerisinde de yeni bölümler açmayı planlıyoruz. Böylelikle bölge ülkelerine de daha iyi hizmet vermiş olacağız. Tüp bebek merkezinin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bu merkezde hayata gözlerini açacak olan çocuklara sağlıklı günler diliyorum."