SPOR Haber Girişi : 23 Mayıs 2016 00:13

Uluslararası öğrenciler Uzundere'de kaya tırmanışı yaptı

Uluslararası öğrenciler Uzundere'de  kaya tırmanışı yaptı
Erzurum'da ŞEHİRDER tarafından yürütülen ''Uluslar arası Öğrenciler Akademisi'' öğrencileri ''Gençlik Haftası'' etkinlikleri kapsamında Uzundere'de doğa yürüyüşü, kaya tırmanışı yapıp tarihi mekânları gezdiler.
Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akrabalar Topluluğu Başkanlığı'nın Erzurum'da ŞEHİRDER tarafından yürütülen "Uluslar arası Öğrenciler Akademisi" öğrencileri "Gençlik Haftası" etkinlikleri kapsamında Uzundere'de doğa yürüyüşü, kaya tırmanışı yapıp tarihi mekânları gezdiler. 
Erzurum Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün katkılarıyla gerçekleşen organizasyonda ATAK Başkanı Çetin Bayram kafile başkanlığını yaptı. Yaklaşık 140 öğrencinin katıldığı etkinlikte öncelikle Uzundere ilçesini gezen, doğa yürüyüşü yapan öğrenciler, daha sonra 10 metre yükseklikteki kayalara uzman dağcıların kontrolünde tırmanış yaptılar. Hayatlarında ilk defa böylesine bir tecrübe yaşayan öğrencilerin hem heyecanlı hem çok mutlu oldukları gözlendi.
Tırmanışın ardından gruplar halinde halat çekme yarışı yapan öğrenciler, Tortum Şelalesi ve Öşvank Kilisesi'ni gezdiler. ŞEHİRDER adına organizasyonun gerçekleştirilmesinde büyük gayretleri olan ŞEHİRDER proje koordinatörü Efendi Sarı ve Adem Altunok, ŞEHİRDER olarak uluslararası öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimleri için bir yandan Başbakanlığın vermiş olduğu program doğrultusunda seminerler düzenlerken bir yandan da sosyal etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyledi.
Efendi Sarı'nın açıklamaları şöyle: " Geçen hafta öğrencilerimizle Ankara'da bir programımız oldu. Şimdi Uzundere? Önümüzdeki günlerde başka etkinliklerimiz de olacak. Sosyal etkinliklere öğrencilerimizin ilgisi çok fazla. Verdiğimiz seminerler ve yaptığımız organizasyonlar sayesinde mezun olacak misafir öğrencilerimiz, Erzurum'u ve Türkiye'yi bir Erzurumludan belki daha iyi tanıyor, oldu. Bugünkü etkinliğimizde de bize rehberlik ve öğreticilik yapan ATAK başkanı Sayın çetin Bayram ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne teşekkür ediyoruz."
Etiketler : tırmanış
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.