SAĞLIK Haber Girişi : 15 Temmuz 2011 00:00

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal yazılı mesaj yayınladı.

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal yazılı mesaj yayınladı.

15 Temmuz 2011 Cuma gününü Cumartesiye bağlayan gecenin Berat Kandili olması sebebiyle Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal yazılı mesaj yayınladı.

Mesajında; “Kur’an ayı olarak da kabul edilen rahmet ve mağfiret ayı mübarek Ramazan’a adım adım yaklaştığımızı müjdeleyen kutlu bir gecedir BERAT.

Müslümanların Yüce Allah’ın bağışlamasıyla günahlardan arınmayı umdukları, bir zaman dilimidir BERAT.

Üç ayların manevi gölgesinde yaratılışımızın anlamının düşünülmesi, anlaşılması için yegane fırsattır BERAT.

Yüce Dinimiz İslâm, en şerefli olarak yaratılan insanın bozulmadan kendisi, çevresi ve Rabbı ile ilişkilerini en iyi şekilde kurulabilmesine büyük bir önem vermiştir.

Bunun bir yenilenmesi ve başlangıcı olabilmelidir BERAT.

Bu gecede Yüce Allah’a samimiyetle yönelmek, işlediğimiz hata ve günahlardan dolayı pişmanlık duyarak O’ndan af dilemek, benzeri hata ve günahları bir daha işlememek için kararlı bir irade ortaya koymak ve emrolunduğumuz gibi istikamet sahibi olmak gerekir.” Dedi.

ÜNAL açıklamasına şöyle devam etti; “Kur’an’ı Kerim’de ve Peygamberimiz Efendimiz Hz.Muhammed Mustafa (SAV)’in hadislerinde samimiyetle inanarak yapılan bir tevbe ile Yüce Allah’a yönelen gönüllerin, açılan ellerin geri çevrilmeyeceği özellikle vurgulanmaktadır.

Önce kendimizden başlayarak, hata ve kusurları örten, suçluyu affeden, güçsüze merhamet edip kol kanat geren, güçlünün değil haklının, zalimin değil mazlumun yanında olmalıyız.”

Mübarek üç ayların ve bu gecenin huzurunda barışmalı, konuşmalı, gözlerin içi gülmeli, eller kenetlenmeli ve asıl olan kalpler birbiri için atmalı. Kol kola yürünebilmeli.” Dedi.

Genel Başkan ÜNAL;Yüce Allah (cc) Zümer Suresi 53. Ayette şöyle buyuruyor “…Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allah, bütün günahları affeder. Çünkü O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.”

Fert, aile ve toplumsal hayatımızı, huzur, dayanışma ve kardeşlik içinde yaşamamızı tehdit eden maddi-manevi pek çok olumsuzluğun yaşandığı günümüz dünyasında bizi yaratan Yüce Rabbımızın geniş rahmetine inanarak; “Allah’ım öfkenden rızana, cezandan affına, Senden yine Sana sığınırım. Sana övgüyü saymakla bitiremem. Sen kendini nasıl övdüysen öylesin…” diyerek dua etmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle üyelerimizin, camiamızın, milletimizin ve tüm İslam aleminin Berat Kandilini tebrik ediyor ve bu gecenin, birlik, dirlik ve beraberliğe, insanlığın hidayet ve huzuruna, tevbelerimizin ve dualarımızın kabulüne ve Ramazan ayına ulaşmamıza vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” Dedi.