SAĞLIK Haber Girişi : 01 Aralık 2010 15:55

Türk Diyanet Vakıf Sen den Başkan Mehmet Görmeze Ziyaret

Türk Diyanet Vakıf Sen den Başkan Mehmet Görmeze Ziyaret

01.12.2010 tarihinde Türk Diyanet Vakıf Sen Genel Başkanı Hazım Zeki SERGİ, Genel Sekreter İbrahim BATUN, Genel Teşkilatlanma Sekreteri Ahmet GÜMÜŞ, Genel Basın ve Halkla İlşkiler Sekreteri Mustafa KORKMAZ, Bursa Şube Başkanı Hilmi ŞANLI ve Ankara I Nolu Şube Başkanı Kenan AK' tan oluşan bir heyet Diyanet İşleri Başkanımız Prof.Dr.Mehmet GÖRMEZ'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Çok sıcak ve samimi bir ortamda geçen ziyarette Diyanet çalışanlarının sıkıntıları ve çözüm önerileri gündeme geldi. Genel Başkanımız Hazım Zeki SERGİ'  Sayın Başkanımıza Diyanet çalışanlarının sıkıntı ve problerinin tespitini içeren bir dosya ile bilgi notu takdim etti.

Nasıl bir diyanet olmalı noktasında Genel Başkanımız; Çalışanının memnuniyet duyduğu, halkımızın ise beklentilerine cevap verebilecek en yüksek dini otarite olmasını  hissettiren bir diyanet istediklerini belirtti.

Diyanet İşleri Başkanımız  Prof.Dr.Mehmet GÖRMEZ Başkanlıkta yeni bir dönemin başladığını ifade ederek Din görevlisine layık olduğu önemi vereceklerini  söyledi. Bununla ilgili  bir hafta içinde yeni bir uygulama başlatacaklarını ve Başkanlık girişine 2 tane beyaz masa koyacaklarını ifade etti. Bu beyaz masada görev yapacak personel;  Başkanlık merkezine her hangi bir sebeple veya iş takibi için gelen din görevlisi veya ziyaretçileri karşılayarak ikramda bulunacaklardır.İş takibi yapmak isteyenlere İşin olduğu birimlerle görüşerek yönledirme yapacaklardır.

Ayrıca; Din görevlisine en güzel şekilde hizmet etmek  ve onları en güzel şekilde  karşılamak istediklerini ifade eden Sayın Başkanımız; İlik iş olarak sorunların ve problerin dinlenildiği ve çözüm yollarının arandığı Bölge toplantılarına bilinenin aksine tabanın sesine kulak vermek için  önce din görevlilerden (İ.H-KKÖ-MK) başlanılacağını, sonra vaizleri dinleyeceklerini daha sonra da il ve ilçe Müftüleriyle toplantılar yapacaklarını ifade etti.