GÜNCEL Haber Girişi : 26 Mayıs 2016 11:30

Tosun gibi koyunlar et krizini çözecek

Tosun gibi koyunlar et krizini çözecek
Bursa'da bir girişimcinin Ukrayna'dan ithal ettiği Romanov cinsi koyunlar Türkiye'deki et sıkıntısını çözecek. Senede 8 kuzu doğuran Romanov koyunlarının ağırlığı 90 kiloyu buluyor.
Bursalı girişimci Mustafa Aydın'ın Ukrayna'dan özel izinle getirttiği Romanov cinsi koyunlar yılda 2 defa doğumla 5 ile 8 arasında yavru veriyor. Bu yavrular 3,5 ayda yetişkinliğe erişirken, dişiler 75 kiloya kadar çıkıyor. Koçlar ise 90 kilo kadar ulaşıyor.
Mustafa Aydın, yüksek verimli bu koyunların ülkemizde yaygınlaşması durumunda Türkiye'de et sıkıntısının sona ereceğini, vatandaşın ucuz et yiyebileceğini söyledi. Ukrayna'dan 5 ay önce 100 tane damızlık Romanov cinsi koyun ithal ettiğini anlatan Aydın, "6 ay süre sonunda koyunlarım 400 taneye ulaştı. Bir yılın sonunda 600 taneye ulaşmasını bekliyorum. Ben bu koyunları Ukrayna'dan getirttim. Bu koyunlar çok verimli. Yılda 5 ile 8 kuzu doğuruyor. 3,5 ayda erişkin duruma geliyor. Dişilerinin ağırlıkları 75 kiloya, erkeklerin ise 90 kiloya ulaşıyor".
"Ben bu hayvanları et krizini çözmek için getirttim" diyen Aydın, "Bu koyunlar yaygınlaşırsa et ucuzlar. Ülkemizdeki besicilerin bu koyunlardan yetiştirmesini tavsiye ediyorum. Bu koyunlar çok ürüyor ve çabuk gelişiyor. Ülkemizdeki besiciler bu koyunlardan bakarsa vatandaş ucuz et yer" diye konuştu.
Etiketler : koyun
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.