ERZURUM Haber Girişi : 30 Kasım 2015 07:51

TOKİ değil, dernek üye kaydı yapıyoruz

TOKİ değil, dernek üye kaydı yapıyoruz
Erzurum Emekliler Derneği Şube Başkanı Ahmet Degen , Erzurum Emekliler Derneği TOKİ adına üye kaydı yapıyor ve vatandaşlardan 20 TL para alıyor söylentilerine cevap verdi.
Palandöken/Erzurum
1 Kasım seçimlerinden sonra  bize iftira atmaya başladılar; çünkü Emekli Dernekleri tüm ülkede olduğu gibi Erzurum'da da önemli bir konuma geldi. Uygulama Türkiye genelini kapsayan bir prosedürdür. 
Derneğimizi karalamak için bu tür söylentiler yapılıyor. Derneğimizi hiçbir zaman dikkate almayıp önemsemeyenler , 1 Kasım seçimlerinden sonra Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun seçim kampanyası boyunca vaat ettiği  emekliler için toplu konut projesine talebin  sonucu üye sayımızın artmasıyla birlikte bu tür söylentiler ortaya çıkardılar.Emekliler Derneği Erzurum Şubesi'nin üye sayısı 1 Kasım seçimlerinden önce 4350 kişi iken seçim sonrasından bugüne kadar iki kat artış ile yaklaşık 9000 üyeye çıkmıştır.Bu sayının artması bizimle  alakalı olmayıp Başkabakınımızın seçim vaadini gerçekleştirecek olmasını duyan her türlü(İŞÇİ ? MEMUR-BAĞKUR) emeklimiz  derneğimize üyelik başvurusunda bulunmuştur,dedi.
Bize gelen emekli vatandaşlarımıza yaptığımız kaydın dernek üyeliği için olduğunu özellikle belirtiyor, TOKİ   evleri için kayıt yapmıyoruz. Burada bir yanlış anlaşılma var, söylenen para ise üye aidatıdır. Onu da biz almıyoruz her üyemizden yılda bir defa SSK  maaşından 24 TL  kesinti yapıyor.Bu uygulama yeni bir şey değil yıllardır var ve TOKİ kayıtları ile bir alakası yoktur.
Başkan Degen ;Yaklaşık üç ay boyunca arkadaşlarımızla birlikte gece gündüz  şehrimizde bulunan tüm emekliler için adeta seferber olduk.Tek amacımız Erzurum'da evsiz kimse kalmasın.
Bürokrasilerle görüşüyor ve emek sarf ediyoruz.Erzurumlu emekli vatandaşlarımıza  nasıl imkan sağlayabiliriz diye uğraşıyoruz. Bu süreçte Erzurum Valimiz Ahmet Altıparmak ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen bize çok yardımcı oldular desteklerini esirgemediler kendilerine ayrıca teşekkür ediyoruz.
Başbakanlık TOKİ ve  TÜRKİYE EMEKDER ANKARA Genel merkezimizin işbirliği ile emekli vatandaşlar tüm Türkiye'de olduğu gibi  Erzurum'da da ev sahibi olacak. Derneğimize üye olarak TOKİ konutları için  otomatik  olarak hak sahibi oluyorlar.Biz Erzurum Şubesi olarak kayıt müracaatlarını genel merkezimize yolluyoruz, sisteme kayıtlı vatandaşlarımız bizim derneğimiz aracılığıyla TOKİ evleri için talipli oluyorlar.
Hiçbir şeyi kanunsuz yapmıyoruz,devletin verdiği yetkiler çerçevesinde şehrimizin valisi ve belediye başkanın onayı ve izinleriyle çalışmalarımızı yürütüyoruz.
Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, şube başkanları toplantısında tüm emeklileri 240tl taksitle  ev sahibi yapacağız dedi. Bizde genel merkezimizle koordineli olarak ,şehrimiz adına müracaat ettik.Türkiye geneli uygulanan prosedür budur.
Valiliğimiz milli emlak hazine arazisinden 135 bin  metre kare  alanda  9000 adet  konut  için Gaziler Mahallesi altında yer talebimizi kabul etti.Büyükşehir Belediyemiz ile yaptığımız görüşmelerde belediyemiz ve Toki işbirliği ile şehrin muhtelif yerlerinde yapılacak toki evlerinden 1000 adet dernek üyelerimiz için  talebimiz oldu .Sağ olsun  Büyükşehir Başkanımız bu evler için onay verdi.
Bundan sonra  evraklarımızı  genel merkezimiz aracılığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'a iletiyoruz.
Toki gösterdiğimiz yeri gelip inceledikten sonra onay vermesi halinde ilkbahar aylarında inşallah yapımı için temel atılıcak diye umut ediyoruz,dedi.
Ramazan Karataş

Etiketler : emekli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.